ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα 10 wonderkids που έλαμψαν στην Ελλάδα και “χάθηκαν”! Από τον Καστίγιο μέχρι τον Κατίδη

Το σάιτ της Nova καταγράφει δέκα περιπτώσεις παικτών που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, βαφτίστηκαν… wonderkids, αλλά δεν μπόρεσαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Τρεις από αυτές έχουν να κάνουν με παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη: Καστίγιο, Κατίδης, Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το novasports.gr:

Νέρι Καστίγιο

Μην σας προκαλεί εντύπωση η παρουσία του Ουρουγουανομεξικανού σε αυτή τη λίστα. Ο Νέρι Καστίγιο ήταν ΤΟ ταλέντο. Ο παίκτης που όλοι περίμεναν ότι θα έκανε μια σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα. Στον Ολυμπιακό έκανε… ομορφιές και λατρεύτηκε, ωστόσο το βάρος της μεταγραφής των 15 εκ. ευρώ στη Σαχτάρ φάνηκε ότι το κουβαλούσε στο υπόλοιπο της καριέρας του. Είτε στη Σίτι, είτε στην Ντνίπρο, είτε στον Άρη και την Πατσούκα, ο Καστίγιο δεν έκανε το step up και δεν κατάφερε να ανέβει στο πιο πάνω ράφι.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειαζόταν έναν “ήρωα” και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος εντυπωσίασε με τα σλάλομ του και τις ενέργεις του στον Εργοτέλη. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του 1,2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ωστόσο ο “Έλληνας Μέσι” δεν σήκωσε το βάρος της φανέλας του Δικέφαλου. Η πορεία του ήταν μέτρια και ποτέ δεν έφτασε στο επίπεδο που περίμεναν οι “ειδικοί”.

Γιώργος Κατίδης

Θα τον “στοιχειώνει” μια ζωή ο ναζιστικός του χαιρετισμός στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια. Κάποτε αρχηγός της Εθνικής Νέων, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όμως μια στιγμή ήταν αρκετή για να του κόψει τα φτερά. Ο Κατίδης σχεδόν “χάθηκε” από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, έφτασε να παίζει ποδόσφαιρο στη Φινλανδία και στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας και μετά από μια διετία χωρίς να κλωτσά το τόπι, βρίσκουμε πλέον τα ίχνη του στον Ηρόδοτο.

Πίτερ Οφορίκουε

Ο Γκανέζος και αν ήταν σούπερ ταλέντο. Μόλις 15 χρόνων έπαιξε στην Καλαμάτα, για αρκετά χρόνια κρατούσε το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η “ελεύθερη πτώση” του άρχισε μόλις στα 23 του χρόνια. Μετά τον Ολυμπιακό έμεινε για έναν χρόνο χωρίς ποδόσφαιρο, επέστρεψε στη Γκάνα, ήρθε στην Ελλάδα για μια διετία, έπαιξε μπάλα στο Ισραήλ και στην Κύπρο και κρέμασε τα παπούτσια του στα 31 του χρόνια.

Γκας Καρτερουλιώτης

Το 1997 ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και αποκτούσε έναν 16χρονο Ελληνοαμερικανό, οποίος είχε περάσει πρώτα από τις… εξετάσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και τι δεν είχε γραφτεί εκείνη την περίοδο για τον Γκας Καρτερουλιώτη. Όμως ο μικρός έφυγε από τους Πειραιώτες και δεν… ακούμπησε. Πέρασε για ένα φεγγάρι από το MLS, αλλά και την Καλαμάτα, ωστόσο καριέρα ζηλευτή δεν έκανε ποτέ.

Γιώργος Στεργαλάς

Έκανε ντεμπούτο σε ένα παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΟΦΗ σε ηλικία 15 χρόνων και έξι μηνών. Οι Θράκες ήταν σίγουροι ότι είχαν ανακαλύψει “φλέβα ποδοσφαιρικού χρυσού”. Ωστόσο ο Στεργαλάς δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο στο διάστημα που αγωνίστηκε. Πέρασε από την ΠΑΕ Θράκη, το Διαγόρα και τη Ρόδο και σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο.

Παναγιώτης Μπάλλας

Μέλος της Εθνικής Νέων που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Καρδιτσιώτης μέσος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ατρόμητου. Όμως δεν έκανε ποτέ του το βήμα παραπάνω και στα 28 του χρόνια αγωνίζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην Αναγέννηση.

Σπύρος Φουρλάνος

Αρχηγός της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού, κατάφερε να “μαγέψει” με το ταλέντο του τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και να πάρει προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Θέλησε να κάνει νωρίς το βήμα στο εξωτερικό, δεν κατάφερε να παίξει ούτε σε ένα παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ, επέστρεψε στην Ελλάδα και η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Ανήκει στο ρόστερ του Ιωνικού, ωστόσο δεν έχει φέτος συμμετοχή σε καμία διοργάνωση.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο γιος του Δανιήλ Παπαδόπουλου ήταν ένα σπουδαίο ταλέντο στα πρώτα του ποδοσφαιρικά “βήματα”. Στον Ηρακλή “έλαμψε”, στον Ολυμπιακό δεν “έπιασε”, στη Ντινάμο Δρέσδης δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και η συνέχεια τον βρήκε σε αρκετούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά μίλια μακριά από τις προσδοκίες του κόσμου. Ούτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε την καριέρα που περίμενε ο φίλαθλος κόσμος και έμεινε απλά ένα wonderkid.

Δημήτρης Μελιόπουλος

Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου – και ιδιαίτερα στο υψηλότερο επίπεδο – καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μόλις στα 19 του χρόνια. Είχε κάνει μια καλή διετία στην Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ τον είχε αποκτήσει ως ένα μεγάλο ταλέντο, ωστόσο η διαφωνία που προέκυψε με τους ανθρώπους του Δικέφαλου τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί από τα γήπεδα. Στα 21 του χρόνια, ο Μελιόπουλος έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα Φιλολογίας των Ιωαννίνων.

To Top