Καταγγελίες Παπαδόπουλου: «Η ΕΠΟ παραβίασε δικαστική απόφαση, ισοδύναμη με νόμο!

O νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα ερτζιανά στην  προσωρινή διαταγή, για την στάση της ΕΠΟ στο θέμα των δελτίων και ανέλυσε το τι περιμένει ο Άρης από δω και πέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, για τη σημασία της εξασφάλισης προσωρινής διαταγής, σημείωσε: «Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να πω ότι αυτή η προσπάθεια δεν ατομική, δική μου, αλλά συλλογική. Δουλέψαμε μια ομάδα ανθρώπων παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Φώτων, Κυριακές, ανήμερα του Αγίου Ιωάννου, όλες αυτές τις μέρες, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αυτή την πολυσέλιδη αίτηση η οποία είναι και ουσιώδης, διότι θα ληφθεί υπ’ όψιν και για το άνοιγμα της διαδικασίας εν συνεχεία.

Το δικαστήριο έκρινε πολλά, μεταξύ άλλων και τη βιωσιμότητα της εταιρίας, και με βάση τα νέα στοιχεία που εμείς προσκομίσαμε και επικαλεστήκαμε, δέχτηκε και διέταξε την προσωρινή αναστολή. Στα πλαίσια αυτής απαγόρευσε κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της Π.Α.Ε. Άρης για απαιτήσεις που γεννήθηκαν μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης».

Για το γεγονός ότι η Ε.Π.Ο. αρνήθηκε να θεωρήσει τα δελτία των νεομετεγγραφέντων ποδοσφαιριστών του Άρη, μη αναγνωρίζοντας τη φορολογική ενημερότητα των «κιτρίνων», επεσήμανε: «Εφόσον υπάρχει αυτή η απαγόρευση, η οποία αναφέρεται ρητά, καθώς και την εκτέλεση κάθε μέτρου εις βάρος της Π.Α.Ε., διερωτώμαι, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που απαγόρευσε την εκτέλεση αυτή, η Ε.Π.Ο. να αντιλέγει και να αντιτίθεται στη συγκεκριμένη απόφαση του δικαστή του μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η άρνηση της Ε.Π.Ο. να συνταχθεί με την απόφαση, την παραβιάζει θεωρητικά και κατ’ ουσίαν. Έχει παραβιάσει την προσωρινή διαταγή του δικαστή του μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, και κατ’ ουσίαν έχει παραβιάσει νόμο, διότι οι διαταγές που εκδίδουν οι δικαστές είναι ισόκυρες (ισοδύναμες) με νόμο».

Για το σημείο στο οποίο αντιτάχθηκε η Ε.Π.Ο., υπογράμμισε: «Η νομική σύμβουλος της Ε.Π.Ο. έκρινε ότι με βάση μια επιστολή την οποία έχει συντάξει η Δ.Ο.Υ. – Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης ότι οι απαιτήσεις της Π.Α.Ε. Άρης δεν ήταν ρυθμισμένες, κι ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να είχε θεωρηθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις έτσι ώστε να θεωρήσει τα δελτία.

Είχα συνάντηση για μισή ώρα με τη συνάδελφο, η οποία έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιστολή που είχε συντάξει η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. – Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης σε σχέση μ’ αυτά που είχε διατάξει ο πρόεδρος της σύνθεσης του πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης!

Προφανώς έκανε λάθος, διότι ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος της Ε.Π.Ο., ο κ. Κουρίδης, με βάση ακριβώς την ίδια προσωρινή διαταγή είχε κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και είχε θεωρήσει δελτία. Τώρα έρχεται μια άλλη, νεαρή συνάδελφος, η οποία κρίνει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις… Τι να πω. Θα το διευθετήσουμε σήμερα-αύριο,  αλλά είχαμε τη δυνατότητα από χθες να συμπεριλάβουμε στις τάξεις μας τους καινούριους ποδοσφαιριστές, κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό».

Για τις εννιά υποθέσεις οι οποίες εκδικάζονται σήμερα, πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη οι οποίοι ζητούν την αφαίρεση βαθμών, τόνισε: «Όλες αυτές θα αναβληθούν αορίστως, ενόψει της αναστολής που υπάρχει. Όλες αυτές οι απαιτήσεις εις βάρος της Π.Α.Ε. Άρης δεν είναι εκτελεστές πλέον, δε μπορούν να διεκδικηθούν».

Για τις δυσκολίες απόκτησης της προσωρινής διαταγής σε συνδυασμό και με την απορριπτική απόφαση για το άρθρο 99, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία διότι είχε ένα συγκροτημένο πλάνο, έστω κι αν δεν έβγαινε. Η απορριπτική απόφαση είχε αιτιολογίες οι οποίες ήταν επάλληλες, ήταν περισσότερες και καθοριστικές. Όταν έχεις ένα τέτοιο ντεσαβαντάζ δε μπορείς να μη το λάβεις υπ’ όψιν, το ίδιο και το δικαστήριο. Ωστόσο, πείσαμε το δικαστήριο ότι υπάρχουν άλλα δεδομένα και με βάση αυτά πιθανολογείται ότι η νέα αίτησή μας θα γίνει δεκτή. Ότι θα ολοκληρωθούν οι συμφωνίες και η διαδικασία προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της Π.Α.Ε. Άρης».

Για τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο Άρης πείθοντας το δικαστήριο, τα οποία θα ληφθούν υπ’ όψιν του και για το άνοιγμα της διαδικασίας υπαγωγής της Π.Α.Ε. στο άρθρο 99, και κυρίως τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εταιρία σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, τόνισε: «Εμείς εστιάσαμε την αίτησή μας σε άλλα οικονομικά δεδομένα, άλλες παραμέτρους, διαφορετικές σε σχέση μ’ αυτές της προηγούμενης αίτησης. Δε θέλω να κατακρίνω πρόσωπα και πράγματα, όπως και να ‘χει, όμως, αυτά στα οποία εστιάσαμε εμείς είναι πολύ πιο στέρεα, πολύ ρεαλιστικά, άμεσα υλοποιήσιμα και αυταπόδεικτα. Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Για τις κινήσεις από εδώ και πέρα, επεσήμανε: «Θα κινηθούμε για το άνοιγμα της διαδικασίας σε πρώτη φάση. Η εκδίκαση προσδιορίστηκε για τις 24 Φεβρουαρίου, αν δεν υπάρξει κάποια αποχή των δικαστών ή των δικηγόρων, ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες. Σ’ αυτό το διάστημα ο Άρης δε μπορεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνιών με πιστωτές, διότι θα πρέπει να έχει καταθέσει ένα business plan, το οποίο θα πρέπει να συνυπογραφεί κι από αυτούς.

Εμείς ως νέο στοιχείο με την αίτησή μας ζητήσαμε τη σύγκληση της συνέλευσης των πιστωτών (θα κληθούν να παρασταθούν). Εκεί θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ομαδοποιημένες, θα υπάρχει ένα business plan… Θέλουμε να τηρήσουμε τις προβλέψεις και διατάξεις του νόμου, την αρχή της ισότιμης ικανοποίησης των πιστωτών, της συλλογικής ικανοποίησής τους… Δε θέλουμε να επαναλάβουμε τις πλημμέλειες της προηγούμενης αίτησης και διαδικασίας. Θέλουμε να είμαστε σύννομοι ώστε όλη αυτή προσπάθεια να έχει θετική εξέλιξη».

Για τους λόγους που η αίτηση δεν κατατέθηκε δύο-τρεις μέρες νωρίτερα ούτως ώστε να υπάρχει και το χρονικό περιθώριο διευθέτησης της εμπλοκής αναφορικά με τη θεώρηση των δελτίων, κατέληξε: «Ήταν πολύ σύντομος ο χρόνος που έπρεπε να ασχοληθούμε και πολύ σημαντικά τα στοιχεία που έπρεπε να δουλέψουμε και να επεξεργαστούμε. Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι όποια στοιχεία δηλώναμε, με το άνοιγμα της διαδικασίας δε θα μπορούσαμε να υπαναχωρήσουμε και να ανακαλέσουμε, δώσαμε μεγαλύτερη βάση στο βάσιμο της αίτησής μας παρά στο χρόνο και την ταχύτητα κατάθεσής της.

Φτάσαμε στο χρονικό αυτό σημείο που έπρεπε για να είναι ώριμη η αίτησή μας ώστε να κατατεθεί, καθώς αυτή θα μας συντροφεύσει μέχρι το τέλος της διαδικασίας, κι αυτά τα στοιχεία στα οποία αναφερθήκαμε θα πρέπει να είναι τα πραγματικά».

To Top