Κατακτητές της κορυφής με νίκη 2-1 επί του ΠΑΣ

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα Κ17 του Άρη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-1 στις εγκαταστάσεις του Λώλα στη Σουρωτή, παραμένοντας την κορυφή της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου.

Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε σήμερα στο ενεργητικό της η Κ-17, κερδίζοντας με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του δεύτερου γύρου. Σκόρερ για τους “κίτρινους”, οι οποίοι επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση έπειτα από δύο εβδομάδες απουσίας από επίσημους αγώνες, χρίστηκαν ο Γιώργος Κιβρακίδης (7′) και ο Ηλίας Ιγνατίδης (36′). Αξίζει να σημειωθεί ότι Κιβρακίδης και Ιγνατίδης ήταν και οι σκόρερ του “διπλού” στα Γιάννινα για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στις 12 Νοεμβρίου, στο οποίο ο Άρης είχε επικρατήσει με το ίδιο ακριβώς σκορ.

Το “τρίποντο” αυτό ήταν το δεύτερο που απέσπασε το συγκρότημα του Τάσου Θέου για το νέο έτος μετά το 3-1 επί της Κέρκυρας στις 4 Ιανουαρίου, αλλά και τέταρτο συνεχόμενο καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες επί της Κέρκυρας με 0-4 (11/12) και 3-1 (04/01) και εναντίον του Παναιτωλικού με 6-1 (18/12). Μετά το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης ο Άρης ανέβηκε στους 23 βαθμούς σε 10 αναμετρήσεις (εκκρεμούν τα παιχνίδια με Δόξα Δράμας και ΠΑΟΚ) και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, συγκατοικώντας στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ που επικράτησε 0-5 της Κέρκυρας.

Ο Άρης πήρε από αρκετά νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Κιβρακίδη από το ύψος του πέναλτι στο 7′, ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά-πάσα του Γραμπή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαρότση (1-0).

Στο 20′ ο Φούσκας έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του Κολιοφούκα.

Στο 30′ ο Χαρίσης εχασε μία αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όμως έξι λεπτά αργότερα ο Ιγνατίδης με κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα από δεξιά του Βαρότση.

Στο 53′ σουτ Μπελούλη πέρασε άουτ. Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι έπειτα από σύγχυση μέσα στην περιοχή έκαναν το 2-1 με σουτ του Παπαρούνα, το οποίο ο Ανδρεάδης δεν κατόρθωσε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.  Μετά το γκολ η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε με συνέπεια το παιχνίδι να μεταφερθεί κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Στο 74′ ο Ζήσης έβγαλε τη σέντρα, ο Κολιοφούκας απομάκρυνε προσωρινά και ο Λεμονής με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 83′ σουτ του Φούσκα απώλεσε μία ακόμα ευκαιρία όταν στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ.


Ο Άρης με αυτή την νίκη έφτασε στους 23 βαθμούς.

ΑΡΗΣ: Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Ανδρεάδης, Μπιμπισίδης, Γραμπής, Φούσκας, Μπελούλης (66′ Πασχαλίδης), Βαλαής (88′ Παπουτσής), Ιγνατίδης (76′ Χατζηνικολάου), Βασιλούδης (59′ Ζήσης), Βαρότσης (55′ Λεμονής)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ταχίας, Λάμπρος, Μάγγος, Αλεξίου, Φαρμάκης, Παππάς, Γιάκος, Παπαρούνας, Χαρίσης, Νικολάου.

Θέος: «Κρατάμε την νίκη»

Ο Τάσος Θέος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη: «Σίγουρα ήταν μία σημαντική νίκη. Θέλαμε να τη συνδυάσουμε με καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα αλλά τα παιδιά είναι δικαιολογημένα. Έχουμε να παίξουμε από το 2011, παίζει μεγάλο ρόλο όταν δεν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου. Καλά είναι τα φιλικά καλές και οι προπονήσεις αλλά τα παιχνίδια είναι αυτά που σου δίνουν ρυθμό. Κρατάμε τη νίκη, κρατάμε τα θετικά στοιχεία και συνεχίζουμε τη δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι».

Για το ότι ο Άρης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ο προπονητής της ομάδας τόνισε: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε σε μεγάλη ομάδα και πάντα πιέζουμε τους ποδοσφαιριστές, παρά τη μικρή ηλικία τους, να έχουν υψηλό στόχο. Πρέπει να έχουν την πίεση που νιώθει ο καθένας μας που υπηρετεί τον Άρη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορυφή αλλά πρέπει να μείνουμε εκεί, να το συνδυάσουμε με καλό ποδόσφαιρο και παράλληλα να βελτιώνονται οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτή η ηλικία είναι σημαντική».

To Top