Καταλήγει στις λύσεις που θα φέρουν το… «τρίποντο»

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ανακατεύει την τράπουλα ψάχνοντας να βρει το ιδανικό σχήμα και να το προσαρμόσει στις απαιτήσεις του αγώνα της Κυριακής και να φτάσει στο τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάτι ανάλογο απασχόλησε και τον προκάτοχό του, πράγμα που πλήρωσε η ομάδα μην έχοντας ομοιογένεια κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού Άρη.

 Ο Πολωνός προτιμάει την ήπια προσαρμογή νέων προσώπων στην 11άδα, μια διαδικασία που ακολουθεί πιστά, όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι διατεθειμένος να αλλάξει πράγματα, ρισκάροντας επιθετικά. Οι επιλογές που έχει στη γραμμή πυρός του δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα διαφορετικό επιθετικό σχήμα απ’ αυτό των τελευταίων αγωνιστικών, γνωρίζοντας ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του δεν βρίσκονται στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

 Το ζητούμενο για τον Πρόμπιερζ δεν είναι μόνο η λειτουργία της δικής του ομάδας, αλλά και τα ατού του αντιπάλου που πρέπει να εξουδετερώσει, πόσο μάλιστα όταν ο αντίπαλος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας ρυθμό και αποτελέσματα.

 Ο Άρης δεν έχει πάρει βοήθειες από παίκτες όπως οι Καστίγιο, Σολτάνι. Αλλιώς σχεδιάστηκε η ομάδα το καλοκαίρι, αλλιώς ήρθαν τα πράγματα στη πορεία. Τώρα είναι υποχρεωμένος ο προπονητή του να βρει εναλλακτικές με όλο το ρίσκο που εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση.  

 Το βαρύ δίδυμο των φορ (Τσέζαρεκ- Γιάκοπ) που δοκίμασε μέσα στην εβδομάδα του δίνουν μεγαλύτερη δύναμη μέσα στη περιοχή του αντιπάλου και ευχέρεια στον αέρα, όμως παράλληλα αποδυναμώνουν την ομάδα μεσοεπιθετικά στη προσπάθεια για κατοχή της μπάλας από τα χαφ της. Φυσικά, η παρουσία του Ουμπίντες βοηθάει στη κυκλοφορία, αλλά και στην πίεση από τα άκρα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του.

 Η έλλειψη αμυντικών μέσων ελαχιστοποιεί τις επιλογές στο κέντρο (πιο πιθανό δίδυμο Φατί, Τόχα), ενώ ο Άρης θα είναι αναγκασμένος να προσέξει σε μεγάλο βαθμό την ανασταλτική του λειτουργία και τα προβλήματα που  μπορούν να προκύψουν από την ταχύτητα των επιθετικών του Παναθηναϊκού.      

Στην άμυνα όλα δείχνουν ότι ο Παπαστεριανός θα καλύψει την απουσία του Καζναφέρη.

To Top