Κατσαβάκης: «Εκρηκτικός και εργαλείο ο Ακόστα»

Υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη ο Νόε Ακόστα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι προ των πυλών του Άρη.

«Ο Ακόστα είναι ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής, πραγματικά ένα πολύ σημαντικό ‘εργαλείο’. Όλοι οι προπονητές θέλουμε τέτοιους παίκτες. Έχει τη δυνατότητα να παίξει σε διάφορους ρόλους και σε αρκετές θέσεις της μεσαίας γραμμής, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα πολύτιμο. Μπορείς να βασιστείς επάνω του και δε θα σε αφήσει… ξεκρέμαστο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κατσαβάλης μιλώντας στα «Αθλητικά Νέα».

Ο 58χρονος προπονητής υπογράμμισε ακόμη ότι: «Μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός χαφ, δεκάρι, δεξιός χαφ, αλλά και ως αμυντικός μέσος. Δεν είναι ‘κόφτης’, αλλά έχει την εξυπνάδα και την αντίληψη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θέση της μεσαίας γραμμής. Όσο διάστημα συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό Βόλου τον εμπιστεύτηκα σε όλες τις θέσεις του κέντρου και τα πήγε αρκετά καλά παντού. Του έδωσα αρκετούς ρόλους. Ο Σάκης (σ.σ.: Τσιώλης) τον ξέρει ως παίκτη και γνωρίζει πώς να τον χρησιμοποιήσει για να προσφέρει στον Άρη».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό του προφίλ ο Κατσαβάκης τόνισε ότι: «Είναι εκρηκτικός και ιδιαίτερα ικανός με την μπάλα στα πόδια. Φυσικά, είναι τεχνίτης. Έχει πολλή πειθαρχία στο παιχνίδι του και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που θα του πει ο προπονητής του. Είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Ψάχνει την πάσα, αλλά είναι ικανός και στο σκοράρισμα και νομίζω ότι είναι στην καλύτερη και πιο αποδοτική ποδοσφαιρική ηλικία. Πρόκειται σίγουρα για μια καλή επιλογή».

 

To Top