Κατσιαούνης: “Όσοι επιθυμούν τον αφανισμό του Άρη θα μείνουν με την όρεξη”

Ο Αλέκος Κατσιαούνης μίλησε για πολλά θέματα που απασχολούν την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Yellow Radio»:

Για την καριέρα του στον Άρη: Είμαι στην ομάδα από 8 χρονών. Το 1982 έγινα επαγγελματίας.

Για τα λόγια του Αλκέτα Παναγούλια: Πάντα πίστευε πως έχω πολλά προσόντα. Μ’ εκτιμούσε και θεωρούσε τις ικανότητες μου εξαιρετικές. Ήταν ένας τρομερός άνθρωπος και προπονητής. Έδωσε πολλά στον Άρη και είχε φτιάξει τον Νέο Άρη με Φοιρό, Κούη, Ζήνδρος και όλη εκείνη τη γενιά.

Γενικά για τον Άρη: Υπήρχαν ομάδες και ομάδες στον Άρη. Τη δεκαετία του ’70 είχε γράψει ιστορία η ομάδα και έκανε θαύματα. Υπήρχε και ρόστερ του Άρη που είχε κάνει το 17Χ17 μέσα στο ”Κλ. Βικελίδης”. Πρέπει να μιλάμε για το παρελθόν για να θυμάτε ο κόσμος τις ένδοξες στιγμές. Μιλάμε για το ’80 και το ’70 και τώρα το 2015 βρισκόμαστε στη Γ’ Εθνική. Όλοι πρέπει να ηρεμήσουμε και να βρούμε λύσεις για να ξαναγιγαντωθεί ο σύλλογος. Καταλαβαίνω το κόσμο και την πίεση και την αγωνία που νιώθει αλλά πρέπει κι αυτοί να βοηθήσουν.

Για το «αύριο» του Άρη: Όσοι επιθυμούν τον αφανισμό του Άρη θα μείνουν με την όρεξη. Αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσει μεγάλες στιγμές το ”Κλ. Βικελίδης.

Για νέο τελικό: Αν ξαναπάμε σε τελικό οι 30.000 θα είναι λίγοι. Από την πίκρα και τη στεναχώρια οι «Αρειανοί» πολλαπλασιάζονται. Αλλά να το κατακτήσουμε στην επόμενη παρουσία μας σε τελικό.

Για ΟΑΚΑ και το γκολ του Σηφάκη: Ακόμη και σήμερα μ’ ρωτάνε για το γκολ. Θα δώσω ελαφρυντικά στο Σηφάκη. Έσκασε η μπάλα δύο φορές και δυσκόλεψε τη δουλειά του. θα μπορούσε να φωνάξει ώστε να πέσει κάποιος πάνω στο Λέτο. Πάντως, είναι γκολ που τρώγεται.

Όταν βρέθηκε στη διοίκηση: Μόνο που μου δόθηκε η ευκαιρία είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Από ιδιαίτερες συνθήκες βρέθηκα στη διοίκηση. Σε μια φάση που κατέρρεαν τα πάντα στην ομάδα. Στα γραφεία ήταν όλα διαλειμένα και ήταν δύσκολο για μας να φτιάξουμε τη κατάσταση. Δεν θύμιζε σε τίποτα τον Άρη που ξέραμε. Ήταν απόφαση στιγμιαία. Αρχικά με το Λαμπριάκο είμασταν αρνητικοί αλλά ύστερα από πιέσεις δεχθήκαμε. Σκεφτήκαμε το καλό του ‘Αρη και μπήκαμε στη διοικούσα επιτροπή μετά τη Γενική Συνέλευση.

Γα τα τότε δεδομένα: Πιο πολύ ασχολούμασταν με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ύπήρχαν τα προβλήματα. Τότε υπήρχαν 6 εκ. έσοδα αλλά τα χρέη ήταν τεράστια. Δεν ήταν και το καλύτερο να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Τα συμβόλαια κάποιων παικτών είχαν ξεφύγει. Η ομάδα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε τέτοια ποσά. Υπήρχαν και παίκτες που ήταν δυο χρόνια απλήρωτοι.

Είχαμε και τη Λέσχη και δεν ήταν εύκολα όλα μαζί. Η πίεση είναι τεράστια όταν διοικείς αυτήν την ομάδα. Έχω καθαρή τη συνείδηση μου γιατί πρόσφερα στην ομάδα. Κατηγορηθήκαμε για πολλές επιλογές αλλά πάντα κοιτούσαμε το οικονομικό πάνω απ’ όλα. Κάναμε κακές και καλές επιλογές.

Μας πίεζαν από τη Λέσχη να μπούμε σαν διοίκηση πρωτοδικείου. Ίσως να μπορούσαμε να μπούμε, εγώ ήθελα αλλά Λαμπριάκος και Στεφανίδης το είδαν επαγγελματικά και αρνήθηκαν.

Για την ευθύνη των διοικούντων: Σίγουρα κάποιες θέσεΙς έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Οι διοικήσεις πιέστηκαν πολύ λόγω της έλλειψης τίτλου. Ο κόσμος πίεζε για το τίτλο.

Στο σήμερα: Ότι καλό είναι να έρθει ας έρθει. Είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος ο Άρης πρέπει να ανέβει. Το θέμα είναι στους τελευταίους αγώνες να βρει τρόπο να αλλάξει κατηγορία. Αν μείνει Γ’ Εθνική θα είναι το μεγαλύτερο Σοκ. Η πιο μαύρη σελίδα του συλλόγου.

Για Γ’ εθνική: Θέλαμε και πεσαμε Γ’. Θέλαμε το μοντέλο Αεκ αλλά αυτοί είχαν το Μελλισανίδη. λάθος του Στεφανίδη που δεν ήταν ξεκάθαρος από την αρχή, δηλαδή ή Β εθνική ή Γ’. Οι σχεδιασμοί που έπρεπε δεν έγιναν. Δεν έγινε η σωστή επανεκίνηση. Τη μια Στεφανίδης, τη μια Γαλανός, τη μια Καλαϊτζίδης με διάφορους ρόλους. Αυτό δεν είναι ομάδα.

Για την ομάδα: Στο δέυτερο γύρο η ομάδα πάει πολύ καλά. Αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μοιραία βρίσκεται στη 2η θέση. Είναι αποτυχία να κηνυγάμε και να μην μαε κυνηγάνε. Η φανέλα είναι βαρια. Ο Άρης έπρεπε να είναι το αφεντικό της κατηγορίας και αυτό δεν έγινε πουθενά φέτος.

Για Πανσερραϊκό: Πιστεύω στη γκέλα τους ναι. Ιδιαίτερα με το Αγιονέρι είναι πολύ πιθανό. Το ματς αυτό είναι σημαντικό για τον Άρη και θα το δούμε από πολλές πλευρές. Και η Δράμα και το Αγιονέρι μπορούν να κόψουν βαθμούς.

Για το Άρθρο 44: Ο Άρης μπόρεσε και μπήκε στο άρθρο νόμιμα και γι’ αυτό όλοι το προσέχουν στην ομάδα. Τώρα έπρεπε να πληρωθεί.

Για το ματς με Καβάλα: Ο Άρης θα κερδίζει. Η Καβάλα δεν έχει καλή ψυχολογία. Όμως πρώτα τα δικά μας παιχνίδια και μετά των Σερρών.

Για Ιωαννίδη: Μακάρι να βοηθήσει. Αλλά μόνος δεν μπορεί. Είναι αρρειανός και μπορεί να προσφέρει

Κλείνοντας είπε: ο Άρης είτε στη Β’ είτε στη Γ’ πρέπει να να βρεθεί ένας άνθρωπος με οικονομική επιφάνεια και να δημιουργήσει το δυνατό Άρη.

To Top