ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατώτερος των περιστάσεων αμυντικά, πικρή ήττα (4-2) του Άρη με κόντρα διαιτησία-VAR! Ανύπαρκτο πέναλτι, ακυρώθηκε γκολ του Ροζ

Ο Άρης πλήρωσε τα πολλά αμυντικά του λάθη στο “Γ. Καραϊσκάκης” και γνώρισε πικρή ήττα με 4-2 από τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική. Δοκάρι ο Άρης με τον Λάρσον στο 0-0, ασταθής αμυντικά στην συνέχεια, σκόραραν Ροζ και Ντιγκινί, ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Γάλλου αμυντικού για οριακό οφ σάιντ. Στο 3-1, ο Ολυμπιακός κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι, στο οποίο νωρίτερα έγινε φάουλ στον Φέτφα, που δεν δόθηκε από Τζοβάρα και Κομίνη, παρότι χρησιμοποιήθηκε το VAR και θα έπρεπε να είχε σταματήσει την εξελίξη της φάσης!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού με σχηματισμό 4-3-3 και με τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια. Οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο η τριάδα με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά. Άκρα με Μασούρα – Βαλμπουενά και φορ ο Ελ Αραμπί.

Στο τέρμα για τον Άρη ο Έμαν, με τους Ροζ και Κόρχουτ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην άμυνα. Στο κέντρο αυτής, ο Δεληζήσης με τον Βέλεθ. Στη μεσαία γραμμή, πάντα σε σχηματισμό 4-4-1-1 από τον Ένινγκ, ο Ματίγια είχε στο πλευρό του τον Μπα που θα καλύψει το κενό του Σάσα, με τον Μαντσίνι ως αντί-Γκάμα αριστερά και τον Φετφατζίδη δεξιά, στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε, με τον Λάρσον λίγο πιο πίσω του.

Ο ΑΡΗΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑ ΓΚΟΛ…

Σε μια… κόπια του περσινού αγώνα, ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός όμως προηγήθηκε. Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, καθώς είχαν και δοκάρι!

Στο 13΄η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Άρη, με την κεφαλιά του Λάρσον μετά το φάουλ του Ματίγια, να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Στο ίδιο λεπτό, στη συνέχεια της φάσης, ο Ιντέγε έδωσε στον Λάρσον, που απέναντι στον Σα, πλάσαρε πάνω του, η μπάλα ήρθε ξανά στα πόδια του και από την κόντρα σταμάτησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14΄, είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βαλμπουενά από την καρδιά της άμυνας του Άρη να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Έμαν.

Ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα στο 19΄, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής, στην γωνία του Σα που έπεσε και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 22΄ ο Σεμέδο σε κόρνερ είδε τον Έμαν να του λέει “όχι”, αλλά ο Γκιγιέρμε πρόλαβε τους αμυντικούς του Άρη και άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 24΄, το 2-0, με τον Δεληζήση να κάνει το λάθος, τον Καμαρά να δίνει στον Μασούρα που σέντραρε για τον Ελ Αραμπι, του οποίου η πρώτη προσπάθεια με κεφαλιά σταμάτησε στον Έμαν και στη συνέχεια ο Μαροκινός την έσπρωξε στα δίχτυα.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΡΟΖ!

Ο ρυθμός του αγώνα μετά τα δύο γκολ του Ολυμπιακού είχε πέσει αρκετά, με τον Άρη να το εκμεταλλεύτεται και να φτάνει στο γκολ της μείωσης του σκορ. Φάουλ του Ματίγια, ο Βέλεθ ελάχιστα βρήκε την μπαλα με το κεφάλι στο 37΄και ο Ροζ με φοβερή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλα στα δίχτυα του Σα, για το 2-1!

ΜΕ… ΚΟΝΤΡΑ ΤΟ 3-1

Το σημερινό ματς συνέχισε να θυμίζει το περσινό, όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού έβαζαν γκολ, με… κόντρες. Ο Ελαμπντελαουί, πέρασε τον Κόρχουτ στο 44΄, σούταρε με δύναμη η μπάλα βρήκε λίγο στην πλάτη του Δεληζήση και κατέληξε ψηλά στα δίχτυα του Έμαν για το 3-1.

ΔΕΝ… ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΑΟΥΛ!

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ψάχνει κι άλλο γκολ. Ο Έμαν σταμάτησε το σουτ του Μασούρα στο 53΄ενώ στο 55΄ο Ελ Αραμπί απέναντι στον Έμαν, σούταρε άουτ.

Στο 61΄ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι από το μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Βαλμπουενά, όμως νωρίτερα είχε γίνει φάουλ στον Φέτφα από τον Τσιμίκα, το οποίο δεν δόθηκε παρότι το τσέκαρε στο VAR ο Κομίνης! Ο Βαλμπουενά ευστόχησε και πέτυχε το 4-1…

ΕΝΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, ΕΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕ

Ο Λίντσεϊ Ροζ πέτυχε ένα ακόμα γκολ, μείωσε σε 4-2, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε. Ο Λάρσον σημάδεψε το δοκάρι πριν ο Γάλλος σκοράρει, αλλά ο Σουηδός υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ, με την χρήση του VAR κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, με το 4-1 να παραμένει στο 72΄.

Ο Γάλλος, ήταν ο καλύτερος του Άρη στον σημερινό αγώνα, καθώς απείλησε ξανά στο 79΄, με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, το οποίο ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Σα.

Στο 83΄, εν τέλει, ο Άρης μείωσε σε 4-2, με τον Ντιγκινί να κερδίζει τον Σα, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Λάρσον. 

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη να παραμένει στους 26 βαθμούς και να υποχωρεί στην 6η θέση.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (83΄Χριστοδουλόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά (69΄Λοβέρα), Ελ Αραμπί (80΄Σουντανί)

Άρης (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Ροζ, Βέλεθ (64΄Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Φετφατζίδης (64΄Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (45΄Ντιγκινί)

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) – Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος : Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) – AVAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

 

 

 

To Top