Κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τους πιστωτές (παίκτες) είναι η λύση για την μεγαλύτερη συναίνεση ενόψει άρθρου 99

Η ΚΑΕ Άρης κέρδισε δύο πολύτιμους μήνες στην προσπάθεια διαπραγμάτευσής της με τους πιστωτές της, ώστε να τους πείσει να συναινέσουν στην υπαγωγή της στο άρθρο 99, πετυχαίνοντας διακανονισμούς που θα αφήνουν ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές χωρίς την πίεση δικαστικών αποφάσεων λόγω της προσωρινής διαταγής. Για να μην υπάρχουν ενέργειες… τύπου Πετράτου, η ΚΑΕ πρέπει – και ήδη το κάνει σε κάποιες περιπτώσεις – να μιλήσει απευθείας με τους παίκτες, στους οποίους οφείλει χρήματα.

Οι διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει με τον Νίκο Πετράτο από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, δεν οδήγησαν πουθενά. Είναι συμπέρασμα που βγαίνει ξεκάθαρα από την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο δικηγόρος εκπροσώπησε εννιά παίκτες κατά του Άρη στο δικαστήριο για την υπόθεση του άρθρου 99, ζήτησε να εξαιρεθούν οι πελάτες του από την προσωρινή διαταγή, κατήγγειλε την ΚΑΕ στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ενώ λίγους μήνες πριν “τορπίλισε” την συμφωνία με τον Γάιο Σκορδίλη, γιατί ήθελε να “χρησιμοποιήσει” αυτή την συμφωνία και για τις υπόλοιπες υποθέσεις οφειλών της ΚΑΕ προς παίκτες – πελάτες του (Μπάρλος, Αργυρόπουλος, Χαραλαμπίδης, Κουμπούρας, Χρυσικόπουλος).

Ο Άρης οφείλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τους πιστωτές του, με τους παίκτες. Να το κάνει, όμως, όχι στα λόγια, στις πράξεις. Να προτείνει αναλυτικό πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων, να δώσει προκαταβολές, να αρχίσει να “σπάει” αυτό το “μέτωπο” που έχει φτιάξει ο Πετράτος.

Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να διακανονίσουν την οφειλή και να μην τραβήξουν το σχοινί ως τα άκρα. Έχουν πρόθεση να συμβάλλουν στην λύση εκτός δικαστηρίων, χρειάζονται όμως ένα πλάνο αποπληρωμής. Η ΚΑΕ θα πρέπει να το προσφέρει, αλλά πως να το κάνει όταν δεν υπάρχουν χρήματα; Πως να εγγυηθεί στους παίκτες χρήματα όταν τα μοναδικά εγγυημένα έσοδα για την επόμενη χρονιά είναι η χορηγία του ΟΠΑΠ; Τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου δεν υπάρχει, ενώ την ίδια ώρα από τους παράγοντες που το καλοκαίρι στήριζαν τη διοίκηση Αρβανίτη, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν συνεισφέρει και το κάνουν ακόμα.

Ακόμα και σε αυτή την δύσκολη κατάσταση η μόνη λύση για να μπορέσει ο Άρης να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση των πιστωτών του (εκτός του δημοσίου) είναι να μιλήσει απευθείας μαζί του.

To Top