Καυτές αλήθειες για τις επιταγές του Κόκε

Το θέμα του Σέρχιο Κόκε απασχολεί (καλώς ή κακώς) την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο. Ο Άρης έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, τώρα καλείται να λύσει ακόμη ένα. Το PRESSARIS σας παρουσιάζει όλες τις παραμέτρους στο θέμα των περιβόητων επιταγών, την ώρα που υπάρχουν δικαιολογημένα απορίες στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν με την γνωστοποίηση της επιστολής του Κόκε στην ΦΙΦΑ με την οποία ζητάει να του καταβληθεί οφειλή του Άρη (από δεδουλευμένα ή πριμ, δεν έχει διευκρινιστεί) ύψους 40.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι κίτρινοι ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους επιταγές ύψους 650.000 ευρώ από τον Απρίλιο του 2011, όταν ο Ισπανός αποχώρησε από το Κλεάνθης Βικελίδης για το Χιούστον και την Ντινάμο.

Πώς έχει ακριβώς η κατάσταση;

1. Οι επιταγές (δεν είναι μια, αλλά πολλές) αξίας 650.000 ευρώ υπάρχουν στην ΠΑΕ Άρης και εκδόθηκαν μετά την απόφαση του παίκτη να εγκαταλείψει την ομάδα για να πάρει μεταγραφή στις ΗΠΑ.

2. Οι επιταγές αυτές εκδόθηκαν στο όνομα του αδελφού του Κόκε, ο οποίος διατηρεί μια επιχείρηση στην Ισπανία, από τράπεζα της Σανταντέρ. Δεν ήταν στο όνομα του ποδοσφαιριστή γιατί δεν ήταν εφικτό. Ο παίκτης όπως έχει πει σε ανύποπτο χρόνο πίστευε ότι θα έμενε στο Χιούστον, θα εισέπρατε περίπου 2.000.000 ευρώ και θα ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τελικά έφυγε άρον, άρον από την Αμερική.

3. Οι συγκεκριμένες επιταγές έχουν συμπεριληφθεί στο συμφωνητικό λύσης της συνεργασίας των δυο πλευρών και έχουν καταχωρηθεί στον ισολογισμό της ΠΑΕ.

4. Έχουν σφραγιστεί, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αντίκρισμα. Μάλιστα, η ΠΑΕ Άρης εξουσιοδότησε δικηγόρο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του αδελφού του Κόκε, για να κινηθούν περαιτέρω δικαστικά.

5. Σε επίπεδο αθλητικών διαφορών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει διαφορά ή να μπορεί να προσφύγει ο Άρης. Η οικονομική διαφορά ανάμεσα σε σύλλογο και Κόκε αποτελεί αντικείμενο της ελληνικής δικαιοσύνης, πλέον, την ώρα που η ελληνική οικονομία είναι… πρωταθλήτρια στις σφραγισμένες επιταγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

6. Η επιστολή για την απαίτηση των 40.000 ευρώ αποτελεί πέρα από οικονομικό και μεγάλο ηθικό ζήτημα. Ο Κόκε έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα από τον Άρη, έγινε «βασιλιάς» στη συνείδηση του κόσμου και στον σύλλογο και προφανώς έχοντας παρασυρθεί από τον περίγυρό του και το… πάθος του, έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση, στην πιο δύσκολη περίοδο της τελευταία οκταετίας για την οποία κρίνεται όπως όλοι.

To Top