Καχριμάνης: “Ποια είναι η διαδικασία μετά τις ποινικές διώξεις”

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης των εννέα παραγόντων και μάνατζερ από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα, οι κατηγορούμενοι θα αρχίσουν να προσέρχονται στον ανακριτή στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί και ενόψει του δικαστηρίου που θα γίνει. 

Όπως δήλωσε στο PRESSARIS ο Γιάννης Καχριμάνης, ο νομικός που χειρίζεται την υπόθεση των μηνύσεων: “Αυτή τη στιγμή κατηγορούνται εννιά άτομα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχος εκ προοιμίου, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Από κει και πέρα είναι θέμα τακτικού ή ειδικού ανακριτή εάν θα κριθούν προφυλακιστέοι – θεωρητικά είναι εξαιρετικά δύσκολο- ή αν αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει εάν είναι ένοχοι ή όχι.

Νομικά υπάρχει και η πιθανότητα να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα, εφόσον όμως παρουσιαστούν ισχυρά και ακλόνητα στοιχεία που θα ανατρέπουν θεαματικά τις κατηγορίες, κάτι το οποίο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Βάσει της δικαστικής πρακτικής, αλλά και των κατηγοριών η εξέλιξη αυτή έχει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες”.

Υπενθυμίζεται ότι διώκονται από τον Εισαγγελέα οι: Αθανασιάδης, Ζαμπέτας, Βαλογιώργης, Μπεκιάρης, Τσαμπάζης, Σαρρής, Φωτίου, Άνταμτσικ, Κόντης.

To Top