Κεραμιδάς: «Τίτλους στην ομαδάρα μας»

Στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Μανώλης Κεραμιδάς.  Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη μίλησε για το γκολ  με το οποίο χάρισε το κύπελλο το 1970, την τωρινή ομάδα καθώς και για την αγάπη  που τρέφει για το σύλλογο που φέτος «κλείνει» 98 χρόνια ζωής.

 Για τα «χρυσά» χρόνια που αγωνίστηκε στον Άρη και την ακλόνητη έδρα του Κλεάνθης Βικελίδης, είπε: «Πετύχαμε  πάρα πολλές διακρίσεις και είναι μεγάλη τιμή για μένα,  αισθάνομαι περήφανος που ήμουν ποδοσφαιριστής στη θρυλική ομάδα του Άρη. Είναι κομμάτι της ζωής μου, πήρα μεγάλες χαρές  και είμαι περήφανος  που με τους  συμπαίκτες μου φέραμε το  κύπελλο.
Επί δέκα χρόνια πρωταγωνιστούσαμε με ακλόνητη έδρα το  Κλεάνθης Βικελίδης, σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Ο Άρης έφερνε μεγάλες ομάδες  στην Ελλάδα, για παιχνίδια.  Η ομάδα πάντα  κέρδιζε. Εκπροσωπούσε τη βόρεια  Ελλάδα. Ήταν η ομάδα που ερχόντουσαν εχθροί και φίλοι  στο γήπεδο για να τη θαυμάσουν.

Ήταν η ομάδα που αδικήθηκε στο Πρωτάθλημα καθώς άξιζε περισσότερους τίτλους. Ήταν αυτή  που διέλυσε το ΠΟΚ.
Είχαμε μια πολύ δεμένη ομάδα. Παίζαμε για τη φανέλα. Ήταν όλοι άνθρωποι  που έμπαιναν στο γήπεδο και ξεσήκωναν τον κόσμο. Και φυσικά οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Την συγκίνηση και το πάθος του την αισθανόμασταν οι ποδοσφαιριστές.
Μπαίναμε στο γήπεδο  και δεν μπορούσαμε παρά να κερδίσουμε.

Οι ομάδες που ερχόντουσαν στο Χαριλάου, το μόνο που ήθελαν ήταν να φύγουν με όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Δεν έτρεφαν ελπίδες  για ισοπαλία ή νίκη. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από στα ντέρμπι.  Οι παραμονές παίζονται στις έδρες. Το γεγονός ότι ο Άρης δεν παίζει φέτος Ευρώπη είναι κάτι που το έχασε από την έδρα του. Η ομάδα πρέπει να έχει ακλόνητη έδρα. Αν δείτε τι παιχνίδια έχει χάσει ο Άρης στην  έδρα του, θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω».

Για τον κόσμο του Άρη που γέμιζε το γήπεδο ακόμη και στις προπονήσεις, ανέφερε: «Στον αγώνα με την Τσέλσι  είχαμε κόψει τα περισσότερα εισιτήρια σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ  το 1970 στο Καυτανζόγλειο,  το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μάλιστα όσο κόσμο είχε μέσα άλλο τόσο είχε απ έξω. Μέχρι και στις προπονήσεις μας ο κόσμος γέμιζε το Χαριλάου. Όταν είχαμε παιχνίδια εντός έδρας από την Δευτέρα, Τρίτη τα εισιτήρια δεν υπήρχαν, είχαν προπωληθεί».  

Για την παρουσία των οπαδών του Άρη μέχρι και σήμερα, δήλωσε: «Όταν βλέπεις τον κόσμο στα μάτια, καταλαβαίνεις ότι το μόνο που ζητάει είναι  οι παίκτες να κερδίζουν τα παιχνίδια, για να φεύγουν μετά από το γήπεδο περήφανοι. Οι οπαδοί του Άρη είναι ηρωικοί. Αποζητούν τη νίκη. Ο Άρης έχει δυνατότητες να πάρει τίτλους. Είναι μεγάλη ομάδα».

 Σχετικά με  τους ποδοσφαιριστές που προωθούνται από την δεύτερη ομάδα και τις ακαδημίες, στην πρώτη ομάδα, σημείωσε: «Στον Σύλλογο  υπάρχουν ταλέντα στις ακαδημίες που πρέπει να τα εκμεταλλευτεί η ομάδα. Και εμείς ποδοσφαιριστές από μικρές ομάδες ήμασταν. Μας πίστευε ο προπονητής και  ο κόσμος και έτσι μπαίναμε στο γήπεδο και γινόμασταν αυτό ήμασταν. Ο προπονητής  είναι αυτός  που αναδεικνύει  το ταλέντο από τον ποδοσφαιριστής».

 Για το γκολ που πέτυχε στον τελικό του  1970, με το οποίο ο Άρης αναδείχθηκε κυπελλούχος, είπε: «Εκείνο το γκολ ήταν η τελευταία μου πινελιά.  Η επιτυχία μας εκείνη ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Με τους συμπαίκτες μου  αποκλείσαμε ομαδάρες».

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό το 2008, είπε: «Ο τελικός με τον  Ολυμπιακό εκτός έδρας, είναι ένα παιχνίδι  που δεν θα ξεχάσω  ποτέ. Είδα τον κόσμο να σηκώνεται για να φύγει από το γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα.  Αυτός ο κόσμος άξιζε τη νίκη. Έφυγα από το γήπεδο και πήγα στο σπίτι με τα πόδια. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Ο Άρης άξιζε να πάρει τον τίτλο. Ο Άρης, η ομαδάρα μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Αξίζει στον Άρη να πρωταγωνιστεί και όχι να είναι στην έκτη και έβδομη θέση. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε  παιχνίδι.  Είχαμε δυναμισμό, πιστεύαμε  ότι θα κερδίσουμε. Όλες οι μεγάλες ομάδες  είχαν  φάει τριάρες και τεσσάρες που ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν».

 Για τα γενέθλια του Συλλόγου την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, είπε: «Εύχομαι να δούμε όσες περισσότερες διακρίσεις και τίτλους μπορούμε τα επόμενα χρόνια που έρχονται».

 Για τους φιλάθλους του Άρη, δήλωσε: «Οι φίλαθλοι είναι  ήρωες. Αξίζουν πολλά. Είναι αυτοί που θέλουν βλέπουν την ομάδα να κατεβαίνει στο γήπεδο και να κερδίσει. Είναι αξιαγάπητοι για μένα.b Οι Σουπεράδες είναι άνθρωποι που δεν έχουν σταματήσει ούτε μια φορά να ακολουθούν και να υποστηρίζουν την ομάδα.  Ακολουθούν την ομάδα όπου κι αν  πηγαίνει. Κατά τη γνώμη μου είναι άνθρωποι που μπορούν να λένε και τη γνώμη τους.   Για αυτό και τους οπαδούς που ανήκουν στο SUPER 3 και όλους τους οπαδούς, νιώθω πως θέλω να τους ευχαριστήσω. Εύχομαι να τα βάλουν όλοι κάτω και να δουν  τι συμβαίνει  και να γίνει ο Άρης πρωταγωνιστής».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!


To Top