Κεραυνός «χτύπησε» την Κνωσό – Πάνω από πέντε τραυματίες

Περισσότεροι από δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν στην Κρήτη, όταν κεραυνός «χτύπησε» τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/05/2015) γύρω στις 9.30, την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν δεκάδες επισκέπτες, οι περισσότεροι τουρίστες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού διαθέτει αλεξικέραυνα.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, ο κεραυνός «έπεσε» σε απόσταση αναπνοής από ένα γκρουπ τουριστών από τη Ρωσία. Όταν άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο από τον κεραυνό, οι τουρίστες έπεσαν τρομαγμένοι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Μια γυναίκα και ένα άνδρας υπέστησαν ανακοπή, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση γιατρών, οι οποίοι έκαναν ανάνηψη για να τους επαναφέρουν. Προς το παρόν η κατάσταση της υγείας του τουρίστα κρίνεται σοβαρή.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η γυναίκα που υπέστη ανακοπή είναι έγκυος, ωστόσο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

kriti5

Συγκεχυμένος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία εξαιτίας του κεραυνού τραυματίστηκαν 11 άτομα, ενώ το cretapost αναφέρει ότι οι τραυματίες είναι 19, ανάμεσα στους οποίους και δυο παιδιά. Οι περισσότεροι φέρουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια.

Στο Βενιζέλειο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη Ελληνίδα, όπως αναφέρει το cretalive, η οποία υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο ΠΑΓΝΗ.

Αμέσως μετά το συμβάν o αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας, κοντά στο πεύκο που “χτυπήθηκε”, βρέθηκαν ομπρέλες, οι οποίες εικάζεται ότι ίσως “τράβηξαν” τον κεραυνό.

Πηγή φωτογραφίων: cretalive.gr, flashnews.gr, cretapost.gr

To Top