ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεφάλαιο ανανεώσεις: Οι πρώτες επιλογές και οι… νέες προσθήκες στο γκρουπ

Στον Άρη προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο μετά το όσα τελευταία προέκυψαν στο θέμα με την FIFA, γι αυτό και υπάρχει μερική αλλαγή πλάνων σε ότι αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι.

Ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό, πως ο Άρης είχε χωρίσει τα συνολικά 14 συμβόλαια που θα ολοκληρωθούν σε αυτά που ανήκουν στις προτεραιότητες, σε όσα ακολουθούν στην βαθμίδα ενδιαφέροντος των “κιτρινόμαυρων” και σε αυτά με τα οποία δεν θα ασχοληθεί καθόλου.

Εξ΄αρχής, προτεραιότητα για τον Άρη ήταν να κρατήσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και του χρόνου (το λιγότερο) τους Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέ Ματίγια. Μάλιστα, γι αυτό και ήταν οι μοναδικοί στους οποίους κατέθεσε προ εβδομάδων επίσημες προτάσεις.

Το σενάριο μίας… εξ΄ολοκλήρου νέας ομάδας ήταν το επικρατέστερο στο μυαλό των Χαριστέα και Ένινγκ, όμως τα τελευταία δεδομένα διαφοροποιούν την κατάσταση. Γι αυτό και με την σύμφωνη γνώμη του Θοδωρή Καρυπίδη σήμερα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνουν περισσότερες προτάσεις για ανανεώσεις, από τις αρχικά προγραμματισμένες…

Εκτός των Γκάμα-Ματίγια, με τον Μιχάλι Κόρχουτ είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις χωρίς να υπάρχει όμως επίσημη πρόταση και ξεκάθαρη εικόνα. Ο Άρης, όμως, θα κινηθεί επίσημα για να κρατήσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον Ούγγρο διεθνή, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και με τον Χουλιάν Κουέστα, με τον οποίο οι συζητήσεις είναι πολύμηνες, δίχως όμως οριστική θετική εξέλιξη.

Ντάνιελ Λάρσον και Νικολά Ντιγκινί δεν ανήκαν στις προτεραιότητες, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι πιθανότητες να συνεχίσουν έχουν αυξηθεί.

Πιο εύκολες είναι οι περιπτώσεις του νεαρού Απόστολου Τσιλιγγίρη, αλλά και του Ούγκο Σόουζα. Αμφότεροι, θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα, καθώς έχουν κερδίσει έως ένα βαθμό την εμπιστοσύνη του Ένινγκ. Ειδικά ο Πορτογάλος αμυντικός με την παρουσία του στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κατάφερε να αλλάξει την άποψη του Γερμανού προπονητή.

Όσον αφορά τον Μπράουν Ιντέγε, είναι μία υπόθεση που θα χειριστεί ο Θοδωρής Καρυπίδης, ο άνθρωπος δηλαδή που επέμενε και τον έφερε στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι. Η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα μεγάλα ποσά που φημολογείται πως του προσφέρονται από την Τουρκία.

Για να εφαρμοστεί όμως αυτό το εναλλακτικό πλάνο και για να μην σημειωθεί ο παραμικρός λάθος χειρισμός, υπάρχει ήδη επικοινωνία με την FIFA τόσο του Άγγελου Χαριστέα, όσο και των νομικών, στην λογική “προσέχουμε για να έχουμε…”. Δηλαδή να ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει η ΠΑΕ προκειμένου να γίνουν έγκυρα οι ανανεώσεις και σίγουρα πριν ολοκληρωθεί η διάρκεια των συμβολαίων συμβολαίου στις 30 Ιουνίου.

To Top