ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κεφάλαιο ανανεώσεις: Σε καλό δρόμο των Γκάμα-Ματίγια

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι υποθέσεις παραμονής στον Άρη, των Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέ Ματίγια.

Όλα δείχνουν πως τις επόμενες μέρες, οι δύο ποδοσφαιριστές θα δώσουν τις τελικές τους απαντήσεις στις προτάσεις που τους έχει καταθέσει εδώ και εβδομάδες ο Άρης και πως αυτές θα είναι -εκτός απροόπτου- θετικές.

Μόλις τελειώσει το τυπικό σκέλος της υπογραφής του νέου συμβολαίου του Μίχαελ Ένινγκ, ο Άγγελος Χαριστέας θα ρίξει το βάρος στις υποθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών, προκειμένου να αποσπάσει τα πρώτα “ναι” στο κομμάτι των ανανεώσεων. Άλλωστε, οι δύο Ίβηρες ποδοσφαιριστές ήταν οι προτεραιότητες του Άρη από την αρχή, όταν οι “κιτρινόμαυροι” άνοιξαν αυτό το κεφάλαιο για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Εξ΄αρχής, ο Μπρούνο Γκάμα είχε θέσει ως απαράβατο όρο για να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Άρη να τακτοποιηθεί οικονομικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό από πλευράς “κιτρινόμαυρων”, κάτι που αναγνωρίζει και η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά τον Χαβιέ Ματίγια, οικονομικά οι δύο πλευρές φαίνεται να τα έχουν βρει. Ο Ισπανός, όμως, ήθελε εξ΄αρχής κλειστό συμβόλαιο δύο ετών.

ΤΑ “ΜΠΟΡΩ” ΤΟΥ ΑΡΗ

Η πρόταση του Άρη στον Μπρούνο Γκάμα είναι συγκεκριμένη. Συμβόλαιο ενός έτους με οψιόν αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμα (αν πιάσει συγκεκριμένο όριο συμμετοχών) και απολαβές που για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν ανήκει στις… υπερβάσεις.

Αύξηση απολαβών προβλέπεται και για τον Χαβιέ Ματίγια, ωστόσο ως προς την χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ο Άρης πρότεινε ότι ακριβώς και στον Μπρούνο Γκάμα.

Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και στις δύο περιπτώσεις είναι… μονόδρομος για τις εμπλεκόμενες πλευρές, ειδικά από τη στιγμή που έχουν εκφράσει τις επιθυμίες του να συνεχίσουν μαζί.

 

 

 

 

To Top