ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η αργεντίνικη “παροικία” στον Άρη, οι απαιτήσεις και το μέλλον τους…

Στο φετινό ρόστερ του Άρη, το “λάτιν” στοιχείο, το εκπροσώπησαν τρεις ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στην αρχική ενδεκάδα των “κιτρινόμαυρων”.

Νίκο Μαρτίνες, Ντάνιελ Μαντσίνι και Μάρτιν Τόνσο δεν βρέθηκαν στις βασικές επιλογές του Μίχαελ Ένινγκ (από την μέρα που ανέλαβε ο Γερμανός), ωστόσο, οι προσδοκίες και για τους τρεις ήταν υψηλότερες στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο πιο έμπειρος από τους τρεις, ο Νίκο Μαρτίνες, έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τους “κιτρινόμαυρους”. Φέτος η συμβολή του στην πορεία της ομάδας, ήταν εμφανώς πιο μικρή, απ΄ότι στην πρώτη του χρονιά στον Άρη, όπου έδωσε πολλές και σημαντικές βοήθειες, ερχόμενος από τον πάγκο. Πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής, παρά τις 15 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς ο Ένινγκ επέλεγε να τον χρησιμοποιεί για ελάχιστα λεπτά προς το τέλος των αναμετρήσεων.

Η συνολική παρουσία του Μάρτιν Τόνσο στον Άρη, έχει κριθεί πολύ κατώτερη του αναμενόμενου. Με πολλά προβλήματα τραυματισμών, πήρε ευκαιρίες στην αρχή της χρονιάς από τον Παντελίδη, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές. Ο Ένινγκ προσπάθησε να τον βάλει στο δικό του rotation, αλλά και πάλι ο Αργεντινός δεν άρπαξε την ευκαιρία. Το συμβόλαιό του τελειώνει αυτό το καλοκαίρι.

Για τον Ντάνιελ Μαντσίνι, αντίθετα με τις άλλες δύο περιπτώσεις, είχε μία μεγάλη επένδυση το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Άρης έδωσε περίπου 400.000 ευρώ στην Μπορντό για να τον αποκτήσει και στον ίδιο τον παίκτη, τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 300.000 ευρώ. Από τους παίκτες που ο Ένινγκ πιστεύει αρκετά, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις περιφερειακά του σέντερ φορ.

Ο 23χρονος Αργεντινός θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να αποδείξει ότι αξίζει την θέση του στην ομάδα, καθώς άπαντες θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί οριστικά.

Σε περίπτωση που ο Άρης συνεχίσει έχοντας σε εφαρμογή το plan b (περισσότερες ανανεώσεις από τις αρχικά αποφασισμένες και προγραμματισμένες) λόγω του μεταγραφικού ban, τότε το μέλλον τους (ίσως ακόμα και του Τόνσο που έχει ελάχιστες ελπίδες) θα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον Άρη. Ούτως ή άλλως, Μαρτίνες και Μαντσίνι έχουν συμβόλαια σε ισχύ, για έναν και δύο χρόνια αντίστοιχα…

 

 

To Top