Κι αυτός τελικός είναι… Άρης – Ρέθυμνο σήμερα (16.00) στο Παλέ!

Τελικός Νο1. Άρης – Ρέθυμνο, 16.00, Αλεξάνδρειο. 17η αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ο Άρης με ρεκόρ 6-10, βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να αντιληφθεί κανείς την κρισιμότητα του σημερινού αγώνα με τους Κρητικούς. Πρώτος στόχος η νίκη, δεύτερος να καλυφθεί και η διαφορά από την ήττα του πρώτου αγώνα (84-77) για παν ενδεχόμενο.

Οι κίτρινοι προέρχονται από δύο ήττες εκτός έδρας, στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ και στην Κηφισιά από τη νεοφώτιστη ομάδα, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα επιθετικά κυρίως. Αν και δέχθηκαν 81 πόντους στο τελευταίο ματς, η ήττα προήλθε από την κακή επιθετική απόδοση του Άρη, ενώ στην Πυλαία οι 49 πόντοι τα λένε όλα…

Ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί επιθετικά σήμερα για να κερδίσει το Ρέθυμνο, μια ομάδα κατεξοχήν ρυθμού, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό της. Αμυντικά οι κίτρινοι οφείλουν να είναι συνεπείς όπως συνήθως είναι στο φετινό πρωτάθλημα. Επιθετικά πρέπει να βρει τρόπο ο Μίλαν Μίνιτς, για να ξεμπλοκάρει τα τρία βασικά του “όπλα”. Μιχάλης Πελεκάνος, Γιάννης Αθηναίου και Αλέξανδρος Βεζένκοφ πρέπει να σκοράρουν και να αφήσουν πίσω τους τις κακές επιδόσεις που είχαν ως “τρίο” στις δύο τελευταίες ήττες.

Ο Άρης παίζει όχι ακριβώς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αν θέλει να έχει ελπίδες εισόδου στα πλέι οφ και δη για τη πρώτη εξάδα, πρέπει όχι απλά να κερδίσει σήμερα, αλλά να κάνει το 4/5 στα εντός έδρας παιχνίδια (Απόλλων Πατρών, Πανελευσινιακός, Τρίκαλα, Ολυμπιακός τα άλλα τέσσερα) και να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί από τους εκτός έδρας αγώνες σε Ρόδο, Χαλκίδα και Ιλίσια.

Προς το παρόν αυτό που προέχει είναι να μπει σήμερα με την λογική του… ημιτελικού με τον Πανιώνιο και να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη, χωρίς να δώσει δικαίωμα στο Ρέθυμνο. Διαφορετικά θα έχει πρόβλημα…

 

To Top