Κι όμως αντέχει! Έχει την καλύτερη άμυνα στο Γιούροκαπ!

Η χρονιά είναι δύσκολη. Στην ομάδα ήρθαν παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει στην Ευρώπη, δεν είχαν ξαναπαίξει καν επαγγελματικό μπάσκετ. Υπάρχουν προβλήματα εκτός των γραμμών. Υπάρχουν απουσίες, τραυματισμοί. Κι όμως ο Άρης αντέχει. Κι όχι μόνο αντέχει, αλλά μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες στο Γιούροκαπ και το τέλος του πρώτου γύρου, έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης!

Οι κίτρινοι έχουν δεχτεί συνολικά 175 πόντους. Στη ήττα από τη Νίμπουρκ δέχτηκαν 64 πόντους, στη νίκη επί της Ρουντούπις περιόρισαν τους Λιθουανούς στους 60 πόντους και σήμερα οι Ολλανδοί της Γκαστέρα έβαλαν μόλις 51 πόντους. Ο μέσος όρος των τριών αγώνων του πρώτου γύρου στη φάση των ομίλων είναι 58,3 πόντοι παθητικό, το
καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση!

Μπορεί ο Άρης να κληρώθηκε με σχετικά πιο αδύναμες ομάδες από άλλους ομίλους, όμως αυτό δεν μειώνει σε κανένα σημείο την προσπάθεια που καταβάλλουν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, οι συνεργάτες του και οι παίκτες και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια.

Δεύτερη καλύτερη άμυνα στο Γιούροκαπ είναι η Λιέτουβος Ρίτας με 182 πόντους (60,6π. μέσο όρο) και τρίτη είναι η Νίμπουρκ με 194 πόντους (64,6π. μέσο όρο).

To Top