Κούπερ: «Φεύγω για το καλό της ομάδας»

Για τους λόγους της αποχώρησής του από τη Ράσινγκ Σανταντέρ μίλησε ο Έκτορ Κούπερ, μετά την επισημοποίηση του συναινετικού «διαζυγίου» του με την ισπανική ομάδα.

«Φεύγω για να μη βλάψω άλλο την ομάδα και να μην ακούγονται αρνητικές ειδήσεις, που θα αποσπούσαν την προσοχή όλων από τον πραγματικό στόχο, δηλαδή τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ», είπε ο Αργεντινός τεχνικός, σχολιάζοντας έμμεσα τις φήμες ότι η διοίκηση του συλλόγου είχε πάψει να τον εμπιστεύεται, αφού η Ράσινγκ είναι ουραγός στην Πριμέρα Ντιβισιόν με μία νίκη σε 13 αγώνες.

Ο Κούπερ παρουσιάστηκε πάντως ενωτικός στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του: «Τα καλά αποτελέσματα δεν συνόδευσαν την προσπάθειά μας. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε περισσότερες νίκες, που θα μας έδιναν ηρεμία. Το καλύτερο ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι μου. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι το καλύτερο για τη Ράσινγκ και για τους φιλάθλους της. Θα είμαι για πάντα συνεργάτης και υποστηρικτής της ομάδας».

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ράσινγκ Σανταντέρ, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και δεν θα μπορούσε να πληρώσει ακέραια την αποζημίωση του Αργεντινού προπονητή, τον ευχαρίστησε για την στάση του.

«Ευχαριστούμε τον Έκτορ Κούπερ για την συμπεριφορά του, ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας μακριά από κάθε οικονομικό συμφέρον. Αναγνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες που είχε στο έργο του, λόγω των μεγάλων οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων που χρειάστηκε να διαχειριστεί», ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου της Καντάμπρια.

To Top