ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κι όμως ο Άρης έχει παίξει στην Ευρώπη με μία από τις 11 σημερινές πιθανές αντιπάλους του! (photos)

Ο Άρης περιμένει να μάθει σήμερα τον αντίπαλό του στον β΄ προκριματικό γύρο στην κλήρωση της Νιόν μέσα από 11 πιθανές ομάδες.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αρκετές άγνωστες ομάδες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως ο Άρης έχει αγωνιστεί κόντρα σε μία από αυτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για την ομάδα της Μάλτας, Χιμπέρνιανς, την οποία ο Άρης αντιμετώπισε τον Σεπτέμβριο του 1968 σε διπλούς αγώνες για το Κύπελλο Εκθέσεων.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο μόλις με 1-0 (σκόρερ ο Αλεξιάδης) παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, την οποία όμως επιβεβαίωσαν στην εκτός έδρας ρεβάνς στη Μάλτα. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1968 ο Άρης κυριάρχησε, επικρατώντας με το επιβλητικό 6-0, αναγκάζοντας τους περίπου 30 χιλιάδες οπαδούς της Χιμπέρνιανς να τον χειροκροτήσουν. Τα γκολ του Άρη στη ρεβάνς σημείωσαν οι Γριμπελάκος, Παπαϊωάννου (2), Συρόπουλος και Αλεξιάδης.

Αυτή η νίκη με 6-0 παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση του Άρη στην ιστορία των ευρωπαϊκών του συμμετοχών, ενώ να σημειωθεί πως στον επόμενο γύρο ο Άρης αποκλείστηκε από την ουγγρική Ουίπεστ.

Η σύνθεση του Άρη: Γκαντίνας, Σπυρίδων, Ασλανίδης, Ραπτόπουλος, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Γρόσσης, Κεραμιδάς, Συρόπουλος, Παπαϊωάννου, Αλεξιάδης.

To Top