ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι όμως ο Τσούπκοβιτς χάρισε το ιδανικότερο (χρονικό) “μαξιλάρι” για την ενίσχυση του Άρη!

Η νίκη του Άρη στην Πυλαία είναι ευεργετική όχι μόνο γιατί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του δίνει θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ούτε γιατί γυαλίζει και πάλι το γοήτρό του. Του δίνει πολύτιμο χρόνο για να μην πιεστεί να αλλάξει το ρόστερ, παραμένοντας εντός των στόχων του στο πρωτάθλημα.

Το χρονικό “μαξιλάρι” που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή ο Άρης για την όποια ενίσχυση (αν) χρειαστεί να κάνει την έδωσαν οι υπάρχοντες παίκτες. Μάλιστα αυτός που ήταν στην έξοδο, ήταν αυτός που έβαλε τον Άρη στη τροχιά νίκης. Ο Τσούπκοβιτς με το τρίποντό του.

Σαν τη μαργαρίτα έχει καταντήσει η υπόθεση “αλλάζει ο Τσούπκοβιτς”. Προς το παρόν ο Σέρβος είναι εδώ, έβαλε ένα τρίποντο “σφραγίδα” στο χθεσινό “διπλό” και δικαιώνει τον εαυτό του για την προσπάθεια που καταβάλει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Με δεδομένο ότι η αγορά παραμένει “στεγνή” και δεν υπάρχει σήμερα κάποιος αξιόλογος παίκτης για να αντικαταστήσει τον Τσούπκοβιτς και να κάνει τη διαφορά μέσα στη ρακέτα, η χθεσινή νίκη δίνει ηρεμία και χρόνο για καλύτερη αναζήτηση.

Ο Φεβρουάριος περιλαμβάνει για τον Άρη τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που πρέπει να τα κερδίσει όλα, είτε είναι ο Τσούπκοβιτς στο ρόστερ, είτε ο… Τζόρνταν. Με Λαύριο εντός, Τρίκαλα εκτός, Κόροιβο εντός και Καβάλα εκτός οι κίτρινοι οφείλουν στους εαυτούς τους και την προσπάθειά τους μέχρι σήμερα να μην χάσουν πουθενά.

Μετά από αυτή την τετράδα αγώνων έρχεται η ΑΕΚ στο Παλέ. Το πρόγραμμα στον ΕΣΑΚΕ λέει 12 Μαρτίου. Σάραντα μέρες από σήμερα. Χρόνος υπεραρκετός και για να συνέλθουν όλοι όσοι ήταν ντεφορμέ (Γουάιτ και Χάγκινς έδειξαν σημάδια αφύπνισης στο δεύτερο ημίχρονο χθες) και για να δείξει ο Τσούπκοβιτς αν και πόσο μπορεί να βοηθήσει έχοντας αυτή την ψυχολογική ώθηση από ένα εύστοχο σουτ. Αλλά τι σουτ!

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του σε συνεννόηση με τη διοίκηση οφείλουν να έχουν αυτιά και μάτια ανοικτά στην αγορά, γιατί όλο και κάποια περίπτωση που μπορεί να ταιριάζει στους κίτρινους μπορεί να προκύψει. Πρέπει, όμως, όταν έρθει η στιγμή να κινηθούν άπαντες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γιατί όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ, αλλά όπως ορθώς είπε ο Πρίφτης και μεγαλύτερη σημασία από ότι έχει στην πραγματικότητα δεν πρέπει να δοθεί στη χθεσινή νίκη και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Όσο για τις δύο ευρωπαϊκές μάχες, οι παίκτες είναι βέβαιο ότι θα παλέψουν με κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους. Πρέπει, όμως, να τις απολαύσουν λιγότερο αγχωμένοι πλέον, γιατί το αξίζουν. Κι όπου βγει, δηλαδή στους “16”, γιατί πολύ απλά μπορούν. Το ξέρουν και το δείχνουν.

To Top