“Κλείδωσε” ο νέος πρωθυπουργός

Σε συμφωνία για το όνομα του νέου πρωθυπουργού, χωρίς, όμως, ακόμα αυτό να έχει γίνει γνωστό, έφτασαν Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς! 

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, το όνομα «κλείδωσε» και θα ανακοινωθεί αύριο (Τρίτη, 8/11), μαζί με τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών του!

«Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες Παπανδρέου-Σαμαρά», η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου.

Πώς ερμηνεύεται το… «θετικές προσεγγίσεις», δεν έχει αποσαφηνιστεί, προς το παρόν. Όλα δείχνουν, όμως, ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες, αλλά μόνο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης… Πάντως, τόσο από το περιβάλλον του ενός, όσο και του αλλου, τηρείται σιγή ιχθύος. Η προσπάθεια που καταβάλλεται από αμφότερες τις πλευρές είναι να μην υπάρξουν διαρροές.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Για όσους, παλαιότερους, «λέει» κάτι το όνομα, ο κ. Ρουμελιώτης είχε παραπεμφθεί σε δίκη για τοσκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά δεν δικάστηκε, τελικά, γιατί είχε, ήδη, εκλεγεί Ευρωβουλευτής και το Ευρωκοινοβούλιο δεν ήρε την ασυλία του…

To Top