Μπαμ και… 3-0! (photostory & videos)

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 8 Νοεμβρίου 2007, ξεκινούσε η πρώτη «περιπέτεια» του Άρη στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετά την επική πρόκριση σε βάρος της Σαραγόσα, οι «κίτρινοι» έμπαιναν στον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με το δεξί, θριαμβεύοντας επί του Ερυθρού Αστέρα με 3-0 και πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη των τελευταίων 30 ετών.

Σ’ ένα γκρουπ πέντε ομάδων, στο οποίο θα αντιμετώπιζε διαδοχικά τον Ερυθρό Αστέρα, την Μπόλτον, την Μπράγκα και την Μπάγερν Μονάχου σε μονούς αγώνες, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ερχόταν στην πρεμιέρα αντιμέτωπος με τους Σέρβους, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, ωστόσο δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν ξεκάθαρα. Στο 54′ ο Χαβίτο πέρασε εκτός αγώνα και έδωσε τη θέση του στον Θανάση Παπάζογλου, που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Στο 76′ ο νεαρός επιθετικός κοντρόλαρε την μπάλα -έπειτα από «σκάψιμο» του Κόκε και προβολή του Μπρονοβίτσκι- και με σουτ πριν αυτή σκάσει, άνοιξε το σκορ κάνοντας τους οπαδούς του Άρη να παραληρούν.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90′ ο ίδιος παίκτης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Τόνι Κάλβο και αφού διέσχισε όλη τη δεξιά πλευρά σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Ραντζέλοβιτς, για το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 92’ο Σέρχιο Κόκε, που μπήκε στην περιοχή κι αφού απέφυγε τον Τούτουριτς, πλάσαρε τον γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα για το τελικό 3-0.

Αυτή ήταν η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη του Άρη στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια και δεύτερη μεγαλύτερη όλων των εποχών, πίσω από το 4-0 επί της μαλτέζικης Σλιέμα Γουόντερερς τον Σεπτέμβριο του 1981.

Ήταν, όμως, και η τελευταία νίκη εκείνης της εντυπωσιακής πορείας, που είχε άτυχη κατάληξη (η πρόκριση για τους «32» χάθηκε στις λεπτομέρειες, ουσιαστικά στο Μπόλτον) αλλά συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες της ιστορίας του Άρη, μαζί με εκείνη της σεζόν 1979-80 κόντρα σε Μπενφίκα, Περούτζια, Σεντ Ετιέν, καθώς βέβαια και την αντίστοιχη περσινή.

Πολλοί θα θυμούνται από εκείνο τον αγώνα και το ντεμπούτο του 19χρονου τότε Θανάση Παπάζογλου, παίκτη των φυτωρίων της ομάδας, το οποίο ήταν εντυπωσιακό, χωρίς ωστόσο η πορεία του στην συνέχεια να είναι ανάλογη των προσδοκιών.

Στην αναμέτρηση είχαν κοπεί 14.652 εισιτήρια. Διαιτητής ήταν ο Ρώσος Νικολάι Ιβάνοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Νικολάι Γκολούμπεφ και Βιέτσλαβ Σεμένοφ.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Παπαδόπουλος, Νέτο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Χαβίτο (54′ Παπάζογλου), Ίβιτς (67′ Κάλβο), Φελίπε (80′ Σιστόν), Κόκε.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλοραντ Κοσάνοβιτς): Ραντζέλοβιτς, Γκάιγ, Αντζέλκοβιτς, Μπρονοβίτσκι, Μπάστα, Μίλίγιας, Κόρομαν, Τούτοριτς, Μολίνα, Καστίγιο, Λούκας (70′ Μπογκντάνοβιτς).

Φωτογραφίες από το θρίαμβο του Άρη με 3-0:
{gallery}karaoglanidis/redstar{/gallery}

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}wTIvUDMoiCA|480|360|1{/youtube}

Το βίντεο του Super 3, με την εκπληκτική ατμόσφαιρα στη Θύρα 3:
{youtube}o_l8E-cbVIQ|480|360|1{/youtube}

To Top