ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κλείνει τον 20χρονο μέσο, Γιάγια Μελέντζε ο Άρης

Κοντά στην απόκτηση του Μελέντζε Ντέγιαν Όμνιμπες ή αλλιώς, Γιάγια Μελέντζε, όπως είναι γνωστός στην Βουλγαρία, βρίσκεται ο Άρης.

Πρόκειται για αμυντικό μέσο, 20 μόλις ετών (ύψους 1.76) που γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Βουλγαρία και έχει στην κατοχή του διαβατήριο της γειτονικής χώρας.

Τον Ιανουάριο του 2016 από την πατρίδα του, μεταπήδησε στην Σεπτέμβρι Σόφιας, που αγωνιζόταν τότε στην τρίτη κατηγορία (σ.σ. ερασιτεχνική) του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Έξι μήνες μετά, δοκιμάστηκε στην Μπότεφ Πλόβντιβ με την οποία υπέγραψε εν τέλει συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο.

Οι καλές του εμφανίσεις, κέντρισαν τα βλέμματα ομάδων και εκτός Βουλγαρίας. Τον Σεπτέμβριο του 2017, έφτασε πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην πρώτη κατηγορία του Ισραήλ, όμως οι η Μπότεφ στην οποία ανήκε και ο ισραηλινός σύλλογος, δεν έφτασαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η μεταγραφή. Αυτός ήταν και ο λόγος που ράγισε το γυαλί στις σχέσεις του με τον βουλγαρικό σύλλογο. Τον περασμένο Ιανουάριο, επέστρεψε στην ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη, την Σεπτέμβρι Σόφιας, που αυτή τη φορά όμως αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας. 

Ο παίκτης φαίνεται να έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και μένει να φανεί με τι τρόπο θα έρθει στον Άρη. Ως ελεύθερος ή δανεικός. Το σίγουρο είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή αλλά και τον βουλγαρικό σύλλογο με το πρώτο σενάριο να συγκεντρώνει τις περισσότερες λεπτομέρειες.

Πιθανότατα να υπάρξει συνιδιοκτησία. Άλλωστε, η Σεπτέμβρι διατηρούσε το 40% του παίκτη, όσο ήταν στην Μπότεφ. Κάτι ανάλογο θέλει και τώρα…

To Top