Κλείστε την «κερκόπορτα», βάλτε «πλάτη» για τον Άρη

Ο Άρης οφείλει να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες συνθήκες που περικλείουν τον ελληνικό ποδόσφαιρο για να μη βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις που ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη βιωσιμότητά του.

 Το καμπανάκι της ΟΥΕΦΑ χτύπησε ήδη για τρεις ελληνικές ομάδες. Ασφαλώς θα ακολουθήσουν κι άλλες οι οποίες έχουν ανοίγματα και πρέπει να κλείσουν για να εξασφαλίσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν εντός των τειχών.  

Η οικονομική συγκυρία έχει πλήξει μικρούς και μεγάλους. Ο Άρης βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κόσμο του, από τον οποίο αντλεί έσοδα και γίνεται ανταγωνιστικός ως σύλλογος και μέλος του συνεταιρισμού της Σούπερ λίγκας. Βασικός παράγοντας είναι η αγωνιστική του παρουσία, από την πορεία της οποίας αυξομειώνεται ο αριθμός των εσόδων.

Η διαχείριση των εσόδων είναι ένα κομμάτι που αφορά στους χειρισμούς της διοίκησης. Αυτή λογοδοτεί στο κόσμο μέσα από τις ανοιχτές διεργασίες της Λέσχης. Υπάρχουν οι μηχανισμοί ελέγχου για όποιον θέλει να ασκήσει κριτική, να κάνει παρεμβάσεις.

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο αυτό. Το κυριότερο στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με τις δράσεις της διοίκησης σε όλο το οικονομικό μέτωπο.  Για όλους ανεξαιρέτως η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αντίδοτο για την ώρα δεν υπάρχει, με την έννοια της εξόδου από την κρίση.    

Η διέξοδος –αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- είναι η ορθολογιστική διαχείριση της εταιρίας σε όλους τους τομείς. Είναι γεγονός ότι η διοίκηση έκανε τη τελευταία διετία μεγάλες και σοβαρές προσπάθειες να κλείσει εκκρεμότητες με το δημόσιο, φορολογικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Τώρα, μπροστά στην ασφυκτική ανάγκη που επιβάλουν οι συνθήκες, είναι υποχρεωμένη να  λάβει αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον. Να μην υπολογίσει το προσωρινό κόστος, αλλά να δει μπροστά. Επιβάλλεται να κλείσει πάση θυσία όποια «κερκόπορτα» έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα και να διαφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας.

Τίποτα δεν είναι κρυφό. Απλούστατα ο κόσμος οφείλει να κατανοήσει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο σύλλογος. Από την ΠΑΕ, μέχρι και το τελευταίο τμήμα του ερασιτέχνη.

Αμαρτίες που πλήρωσε ο Άρης στο παρελθόν, όχι μόνο δεν πρέπει να επαναληφτούν, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνοι οι μηχανισμοί που να τις αποτρέπουν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει του κεφαλιού του. ΟΛΟΙ είναι υπεύθυνοι απέναντι στην ομάδα και την ιστορία της.

 

To Top