Ο πρώτος… τελικός στον δρόμο για τον τελικό!

Ο δρόμος για τον τελικό περνάει από τον… τελικό του Περιστερίου. Ο Άρης αντιμετωπίζει απόψε τον Ατρόμητο (8μ.μ. PRESSARIS LIVE-Ote tv) στο Περιστέρι για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας στοχεύοντας στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Αγώνας δίχως αύριο για τους κίτρινους!

Αμφιταλαντεύτηκαν πολύ ο Γιάννης Μιχαλήτσος και ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ώστε να πάρουν την απόφαση για το σχήμα με το οποίο θα κατεβάσουν απόψε τον Άρη στο Περιστέρι, στο σημαντικότερο –όπως ήρθαν τα πράγματα παιχνίδι της σεζόν, μέχρι το… επόμενο. Το υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο του Άρη, κράτησε δύο συστήματα και θα καταλήξει τελικά σε αυτό με το οποίο θα παίξουν οι «κίτρινοι την τελευταία στιγμή.

Οι δύο προπονητές στάθηκαν σε δύο εντεκάδες, στις οποίες τα πρόσωπα δεν αλλάζουν και πολύ.

Οι σκέψεις για 4-5-1 ή για 4-2-3-1

Η πρώτη είναι αυτή με την οποία ο Άρης κέρδισε την Κυριακή τα Γιάννινα, όμως με μία ή και δύο αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Βελλίδης θα είναι σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, με τους Καζναφέρη, Σανκαρέ, Λαζαρίδη και Μίσελ να συμπληρώνουν την τετράδα άμυνας, σε διάταξη από δεξιά προς αριστερά, με τον Σενεγαλέζο να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα μετά από καιρό και να αντικαθιστά τον ντεφορμέ Φράνσις Ντίκο.

Στα χαφ υπάρχει το δίλλημα. Υπάρχει η σίγουρη δυάδα των Φατί και Παπαστεριανού. Οι δύο προπονητές σκέφτονται να παίξουν είτε με τρίτο χαφ (τον Κατίδη, μιας και ο Πρίττας είναι ακόμη ανέτοιμος να παίξει από την αρχή), είτε να παίξουν όπως με τον ΠΑΣ, όπου στον άξονα έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο ο Νέρι Καστίγιο.

Επιθετικά η τριάδα λογικά θα αποτελείται από τους Ουμπίντες, Γιαννιώτα δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα στις πτέρυγες και τον Σολτάνι ή τον Καστίγιο κορυφή, με τον Νέτο να μένει λογικά εκτός, και να προτιμούνται οι δύο προαναφερθέντες, οι οποίοι είναι καλύτεροι στον ανασταλτικό τομέα.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη αποτελείται από 22 παίκτες συνολικά, οι οποίοι είναι οι εξής: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Διούδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Κατίδης, Γιαννιώτας, Καστίγιο, Ούμπιντες, Ακόστα, Φατί, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, Πρίττας, Σολτάνι, Τριανταφυλλάκος, Καζναφέρης, Καπετάνος και Τσουκάνης.

Με φουλ επίθεση ο Ατρόμητος

 Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει μόνο τον Γουέιν Τόμας, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο έμπειρος τεχνικός θα θελήσει να παίξει επιθετικά και να σκοράρει από πολύ νωρίς. Ο Ιτάνζ θα βρεθεί στα γκολπόστ, με τους Νάστο και Φυτανίδη στο κέντρο άμυνας και τους Σκόνδρα και Γιαννούλη στα άκρα, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Μπάλλας με τους Τάτο και Πίτου Γκαρσία και με τον Επστάιν στα αριστερά και τον Καραμάνο στα δεξιά (ο νεαρός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο «Καραϊσκάκης»), ενώ ο Κώστας Μήτρογλου θα παίξει στην κορυφή.

Την αποστολή του Ατρόμητου αποτελούν 20 παίκτες και είναι οι εξής: Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Σκόνδρας, Καραμάνος, Νάστος, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Μπάλλας, Τάτος, Μπρίτο, Καραγκούνης, Μήτρογλου, Δημούτσος, Μακρής, Αναστασάκος, Μπέλιτς, Γκαρσία, Επστάιν, Γιαννούλης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Τάσος Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου.

 

To Top