“Κλειδώνει” θέση στα πλέι οφ και μετά “βλέπει” εξάδα

Ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως ο Άρης έχει στόχο να μπει στα πλέι οφ και δεν ανέφερε ποτέ την πιθανότητα κατάκτησης της 6ης θέσης. Προφανώς και έχει τους λόγους του για κάτι τέτοιο, είναι όμως γεγονός ότι ο Άρης, έχει τις δυνατότητες και τα περιθώρια να κατακτήσει την 6η θέση στην κανονική διάρκεια.

Αυτή τη στιγμή οι κίτρινοι έχουν οχτώ νίκες και εννιά ήττες στο πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα εννιά ματς ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, έχουν τέσσερα μέσα στο Αλεξάνδρειο και πέντε εκτός έδρας.

Στο Παλέ παίζουν με τον Απόλλωνα Πατρών, τον Ολυμπιακό, τον ΚΑΟΔ και την Καβάλα. Εκτός έδρας παίζουν με τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ, τον Ίκαρο, το Περιστέρι, τον Κολοσσό.

Αν ρίξει κανείς μια ενδεικτική ματιά στα τελευταία πέντε πρωταθλήματα, θα διαπιστώσει ότι συνήθως η 6η θέση κατακτιέται από μια ομάδα που θα έχει τουλάχιστον 12-13 νίκες. Συνήθως αυτός ο αριθμός προσαρμόζεται βάσει των νικών που χρειάζεται μια ομάδα για να σωθεί ή των νικών που έχουν οι πρωτοπόροι.

Πέρσι η Καβάλα πήρε την 6η θέση με 13 νίκες, πρόπερσι η Καβάλα και πάλι είχε 12 νίκες. Οι κίτρινοι βάσει της εικόνας που παρουσιάζουν σήμερα στο πρωτάθλημα, έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίσουν είτε εντός, είτε εκτός όλες τις ομάδες που είναι… κάτω από αυτόν στη βαθμολογία, αλλά έχουν πρόβλημα με όσες προπορεύονται (δεν έχει κερδίσει καμία).

Είναι, όμως, εντός της μπασκετικής λογικής να κερδίσει τα τρία (από τα τέσσερα) παιχνίδια στο Παλέ και να κάνει δύο νίκες μακριά από την έδρα του, όπως έκανε με την Καβάλα ή τον Ηλυσιακό. Με 13 νίκες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι φαβορί για την 6η θέση, όμως υπάρχει μια άλλη παράμετρος: Θα είναι ο Παναθηναϊκός δεύτερος στην κανονική διάρκεια, ώστε να θεωρηθεί “ευνοϊκή” η 6η θέση; Οι πράσινοι έχουν ίδιο ρεκόρ με τον Πανιώνιο, είναι μια νίκη πάνω από τον ΠΑΟΚ, αλλά παίζουν και με τις δύο ομάδες εκτός έδρας…

 

To Top