ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κολτσίδας: “O κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή – Είναι αγωνιστής ο Καρυπίδης!”

Ο Γιώργος Κολτσίδας επέστρεψε στον Άρη και ανέλαβε το πόστο που άφησε προ τετραετίας, αυτό του τιμ μάνατζερ. Πλέον αισιοδοξεί στην οριστική ανάκαμψη του συλλόγου, αρχής γενομένης από φέτος, την πρώτη σεζόν έπειτα από την τετραετή αυτοεξορία των «κιτρινόμαυρων»!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των “κιτρινόμαυρων”, μίλησε από την Ολλανδία για τον φετινό Άρη και όχι μόνο…

Τέσσερα χρόνια μετά, στο ίδιο πόστο. Νιώθεις σαν να μην πέρασε μία μέρα;

«Νιώθω ότι ξεκίνησε ένας νέος κύκλος, δόθηκε μία νέα ευκαιρία. Σε μία ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόταση, δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου. Νιώθω ευλογημένος. Αυτό που κλήθηκα να κάνω, είναι υποχρέωση και ιερός σκοπός».

Πως βίωσες τα χρόνια της αυτοεξορίας; Έχουν αφήσει το… σημάδι τους, στο «κορμί» του συλλόγου;

«Δεν το συζητάμε. Ήταν ένα εφιάλτης. Η ομάδα θα έπρεπε μέσα σε δύο χρόνια να είχε γυρίσει στην φυσική της θέση. Ήταν πολύ άσχημο, αυτό που συνέβη. Το ξέρουμε όλοι. Δεν ένιωθα καλά που δεν τα κατάφερε. Έγιναν λάθη. Κι αυτά είναι για να διορθώνονται και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, με καλή διάθεση και να βοηθάμε όσο μπορούμε. Είτε ο κόσμος, είτε τα στελέχη, είτε οι παίκτες».

Επιστρέφοντας τα βρήκες όλα καλύτερα ή χειρότερα;

«Έχω πολύ λίγο καιρό στην ομάδα και δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Ούτως ή άλλως, η ομάδα θα συνεχίσει να οργανώνεται. Θα ήταν άτοπο να εκφράσω αυτή τη στιγμή κάποια άποψη. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω πως θα γίνουν βήματα για να λειτουργήσει ως προς το καλύτερο».

Ποιο είναι το “μυστικό” για να πετύχει φέτος η ομάδα;

«Τα αποτελέσματα μπορούν να μας φέρουν σε καλύτερη θέση, για να λειτουργήσουμε και καλύτερα. Αν τα έχουμε, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα. Αν δεν έχουμε ηρεμία, δεν θα κάνουμε τα βήματα που πρέπει. Ελπίζω όλα αυτά που γίνονται μέχρι τώρα, να φέρουν το καλύτερο για τον σύλλογο. Γιατί πολλές φορές γίνονται κινήσεις, που δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά τη νέα ομάδα που «χτίζεται», ο Γιώργος Κολτσίδας, κλήθηκε να σχολιάσει, αν ο φίλαθλος του Άρη θα πρέπει για μία ακόμα φορά να κάνει… υπομονή!

«Αυτό πρέπει να γίνει. Θέλει χρόνο μία νέα ομάδα. Υπάρχει ένας κορμός, από πέρσι, αλλά έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες. Δεν μπορείς να πεις πως αύριο το πρωί η ομάδα θα είναι έτοιμη. Οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει καν στην Ελλάδα, άλλη φορά. Στον Αρειανό, ξέρω πως δεν υπάρχει χρόνος. Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δυστυχώς, η λέξη υπομονή πρέπει να υπάρξει ξανά, σε εύλογο χρονικό διάστημα πάντα».

Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος για φέτος;

«Να γίνει μία καλή ομάδα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν έρθει μία επιτυχία φέτος καλώς, αλλιώς την επόμενη σεζόν. Πρώτος στόχος, είναι να είναι ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τον επόμενο χρόνο. Μακάρι να έχουμε μία επιτυχία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνει να είσαι βέβαιος από πριν».

Πως εξηγείς την χαμηλή κίνηση των διαρκείας;

«Γενικότερα στην ομάδα μας, υπάρχει ένα κλίμα από τις προηγούμενες χρονιές, πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό πρέπει να το διώξουμε από πάνω μας. Μόνο με μία καλή ομάδα, καλό ποδόσφαιρο και νίκες. Γίνονται κάποιες κινήσεις, αλλά μόλις δει τα αποτελέσματα θα επιστρέψει. Είναι απογοητευμένος και είναι λογικό. Στα αποτελέσματα κρίνονται οι πάντες. Να χτίσουμε πάνω στην αξιοπιστία».

Η γνώμη σου για τον Θοδωρή Καρυπίδη;

«Δεν τον γνωρίζω ιδιαίτερα. Αν έχω μιλήσει μία φορά μαζί του. Δεν είναι σωστό να μιλήσω από τόσο νωρίς. Βλέπω όμως πως αγωνίζεται. Κάνει κάποια πράγματα στη σωστή κατεύθυνση και του αξίζουν εύσημα. Τον αντιλαμβάνομαι… αγωνιστή! Έχει δώσει αρκετές μάχες, στο χέρι του είναι να κάνει περισσότερα και να έχει την προσωπική αναγνώριση που του αξίζει».

Θα άλλαζες κάτι από την τελευταία σου χρονικά παρουσία στην ομάδα;

«Μπορεί να ήθελα να κάνω 100 πράγματα διαφορετικά, αλλά πολλές φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή. Υπάρχει πάντα ένα περιβάλλον σε μία ομάδα, που πολλές φορές δεν σου επιτρέπει να είσαι και να κάνεις αυτό που θέλεις ο ίδιος. Ακούω διάφορα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει σε μία ομάδα, αν δεν είναι μέλος αυτής, εκ των έσω. Πάντα ακούς κάποιον να μιλάει, αλλά πρέπει να ακούς και την άλλη πλευρά. Πρέπει να δεις ποιοι παράγοντες της καθημερινότητας, σε αφήνουν να κάνεις αυτό που θες και ποιοι όχι».

Από την τελευταία αποχώρησή του από τον Άρη, υπήρξαν αναπάντητα ερωτήματα, με τον ίδιο μετά από χρόνια, να τονίζει:

«Δεν έχει καμία σημασία τι έγινε. Η ομάδα είχε πέσει στη Γ΄Εθνική. Είναι φυσιολογικό κάθε φορά που έρχεται κάποιος νέος να αναλάβει μία ομάδα, να θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα. Δεν αποτελεί κανείς μας τροχοπέδη στην προσπάθειά του αυτή. Ευχής έργον να το πετύχει. Κρίθηκε τότε ότι μπορεί να τα καταφέρει διαφορετικά. Το σέβεσαι και προχωράς…»

 

 

To Top