ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κομβικό θέμα τα χρήματα από το στοίχημα, ο Άρης μπροστάρης, απαραίτητο “οξυγόνο” για τις ΠΑΕ

Εδώ και μερικές βδομάδες έχουμε επισημάνει ότι το θέμα με τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση από το στοίχημα είναι κομβικής σημασίας.

Στο τέλος του 2021 ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τα γήπεδα, τα οποία έχουν πάρει παράταση. Επί της ουσίας, πρόκειται για “λουκέτο”, μια και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση όταν μιλάμε για 1.000 εισιτήρια, για μια ομάδα όπως π.χ. είναι ο Άρης με περίπου 10.000 εισιτήρια μέσο όρο και χωρίς να έχει δώσει ακόμη σημαντικά ντέρμπι.

Προφανώς το… 1.000 εισιτήρια ή το 10% πληρότητα είναι πιο… εύηχο, αλλά κακά τα ψέματα: οι μεγάλες ΠΑΕ, όπως ο Άρης κλήθηκαν (όπως με την ΑΕΚ) και θα κληθούν να παίξουν μπροστά σε άδειες κερκίδες, με τεράστιες απώλειες σε οπαδική ενέργεια και έσοδα.

Είχαμε επισημάνει τότε, ότι αποτελεί κομβικής σημασίας το θέμα των εγγυήσεων για το στοίχημα. Όλοι περίμεναν από την κυβέρνηση δώσει εγγυήσεις μέχρι τα μέσα του Γενάρη, ότι θα καταβάλει τα χρήματα από το ποσοστό που αναλογεί στις ΠΑΕ, αλλά το σημαντικό σωσίβιο αυτό μέσα στην τρικυμία δεν ήλθε.

Μετά από μια σειρά συζητήσεων για το θέμα αυτό ανάμεσα στους παράγοντες και τα κυβερνητικά στελέχη τα νέα δεν μοιάζουν καλά. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πρόσφατα ο Γιώργος Μποροβήλος (και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μπάσκετ, βόλεϊ και Super League 2) με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι, οι πρόεδροι των ομάδων κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας. Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από την γνωστή… αχώριστη τετράδα (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), τον Άρη, τον Απόλλωνα Σμύρνης και το προεδρείο της Super League για να ζητήσει συνάντηση από το υπουργείο Οικονομικών και να θέσει επί τάπητος το θέμα.

Ο Άρης είναι από τις ΠΑΕ που πιέζουν και μπορεί να θεωρηθεί από τους μπροστάρηδες σε αυτή την υπόθεση, μια και εφόσον δεν έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για τις ΠΑΕ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έκαναν (όπως και ο Άρης), τον οικονομικό τους προϋπολογισμό με βάση και τα έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και το ποσοστό από το στοίχημα!

Ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μη καταβολή άλλων χρημάτων από το στοίχημα θα δημιουργήσει πρόβλημα εν όψει της αδειοδότησης των ομάδων οι οποίες δεν ζητάνε κάποιο δώρο από το Κράτος αλλά το ποσοστό που τους αναλογεί από τα κέρδη των παικτών από το στοίχημα στο οποίο συμμετέχουν (και) οι ομάδες του ποδοσφαίρου

To Top