ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κομνηνός: “Το Τσάμπιονς Λιγκ έγραψε ιστορία”

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Τσάμπιονς Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς της νέας διοργάνωσης της FIBA.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Έλληνας παράγοντας ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τα πρώτα συμπεράσματά του: “Το πρώτο φάιναλ φορ σηματοδότησε την κορύφωση μιας αξιομνημόνευτης χρονιάς, κατά την οποία μια ολοκαίνουρια αθλητική διοργάνωση γεννήθηκε και άρχισε να ριζώνει στις καρδιές των παθιασμένων φιλάθλων σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

“Πρόκειται για μια διοργάνωση που βρίσκεται στην υπηρεσία των ομάδων, στις οποίες δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να γίνουν δυνατότερες. Η ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θέτει συγκεκριμένα στάνταρ μέσα στο γήπεδο και αυτό μεταφράζεται σε δυνατότερα και καλύτερα εθνικά πρωταθλήματα και, εν τέλει, ισχυρότερες εθνικές ομάδες.

Το Basketball Champions League δεν υπάρχει για να υπάρξει, αλλά αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Βασίζεται στις θεμελιωμένες αθλητικές αρχές της αξιοκρατίας και όχι σε αυτές της εμπορευματοποίησης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου ευρωπαϊκού μπασκετικού οικοσυστήματος.

Η διοργάνωση υπήρξε πιστή στις αξίες της και πέτυχε τους στόχους της, καθώς σε αυτή συμμετείχαν 18 ομάδες που είχαν πάρει το πρωτάθλημα στις χώρες τους”.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ: “Γράφτηκε ιστορία και θέλω να συγχαρώ την Τενερίφε, η οποία έγινε η πρώτη νικήτρια του Basketball Champions League. 

Λένε ότι ακόμα και το πιο μακρινό ταξίδι αρχίζει με ένα απλό βήμα και αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η παθιασμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τενερίφης ήταν απλώς καταπληκτική και δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ευχηθεί καλύτερη έδρα για τον τελικό. Όλο το νησί πανηγύριζε και αυτές ηταν οι ιδανικές εικόνες για να κλείσει η σεζόν”.

To Top