ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοντά σε Άλεν Χαλίλοβιτς ο Άρης!

Ο Άρης κινείται για την απόκτηση του Άλεν Χαλίλοβιτς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Κροάτη παίκτη και περιμένει τη συγκατάθεση της ομάδας του, Ριέκα. 

Ο Άλεν Χαλίλοβιτς είναι ο εκλεκτός των «κίτρινων» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές, με την προϋπόθεση ότι θα αποδεσμευτεί από τη Ριέκα. Εκτός απροόπτου θα είναι μετά τους Νταρίντα, Καμαρά, Ρουπ, η 4η μεταγραφή.

Με την κροατική ομάδα έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2024, αλλά καμιά από τις δυο πλευρές δεν είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι στιγμής συνεργασία. Ο 27χρονος παίκτης μετρά 11 συμμετοχές και λιγότερα από 500 αγωνιστικά λεπτά κι ένα γκολ, ενώ οι Κροάτες περίμεναν περισσότερα από αυτόν.

Το όνομα του Χαλίλοβιτς είναι γνωστό στο ευρωπαϊκό στερέωμα, καθώς πρόκειται για τον νεότερο παίκτη, που έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της Κροατίας και νεότερο που σκόραρε στο πρωτάθλημα της χώρας. Η Μπαρτσελόνα είχε δαπανήσει το ποσό των 5.000.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του τον Μάρτιο του 2014, με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο έναντι 2.2 εκατ. ευρώ. Με τους “μπλαουγκράνα” έκανε μόλις μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, στο Κύπελλο Ισπανίας.

Ο Χαλίλοβιτς έπαιξε στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ παραχωρήθηκε δανεικός στη Σπόρτιγκ Χιχόν. Με την τελευταία είχε κάνει γεμάτη σεζόν (37 αγώνες, με 5 γκολ και 5 ασίστ), αυτή κίνησε το ενδιαφέρον του Αμβούργο, το οποίο είχε προχωρήσει στην αγορά του το καλοκαίρι του 2016, αντί του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα εκείνο το deal της γερμανικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα έδινε δυνατότητα ανάκτησης των δικαιωμάτων του παίκτη έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί η αγωνιστική πορεία του Άλεν Χαλίλοβιτς δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών, καθώς δεν δικαιολόγησε τις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν από αυτόν. Με τη φανέλα του Αμβούργου δεν έκανε περισσότερα από επτά παιχνίδια. Στη συνέχεια πήγε (δανεικός) στη Λας Πάλμας, για να ακολουθήσει η Μίλαν (σ. σ. τρεις αγώνες), ο δανεισμός σε Στάνταρ Λιέγης και Χέρενφεν, αλλά και η “μετακόμιση” στην Αγγλία για λογαριασμό των Μπέρμπιγχαμ (2020-21) και Ρέντινγκ (2021-22). Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ριέκα.

To Top