Κοντούτσικος: “Στόχος μας είναι η εξέλιξη”

Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη, Παντελής Κοντούτσικος. Ο έμπειρος τεχνικός  του Άρη υπηρετεί τις ακαδημίες του συλλόγου τα τελευταία έξι χρόνια.

Για το πώς νιώθει βλέποντας παίκτες της εφηβικής ομάδας να στελεχώνουν την  Κ-17 και την Κ-20, δήλωσε: «Νιώθω χαρά που τα παιδιά εξελίσσονται και προοδεύουν. Όταν  τους βλέπεις να υπογράφουν συμβόλαιο με  την πρώτη ομάδα εκεί η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη”.

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που πέρυσι προπονούνταν με το εφηβικό τμήμα και φέτος  βρίσκονται στις τάξεις της Κ-17 και για τη συμμετοχή τους στην πρώτη αναμέτρηση της αγωνιστικής  κόντρα στην Ξάνθη, είπε: «Είναι σταθερά καλοί ποδοσφαιριστές και φυσικά μεγαλώνουν και εξελίσσονται. Υπάρχουν προσδοκίες μεγάλες από τα παιδιά. Είχαν άγχος στο ξεκίνημα του αγώνα. Θέλουν  να δείξουν ότι αξίζουν να  βρίσκονται εκεί που είναι. Αυτό τους γεμίζει  με άγχος, αλλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κατά τη γνώμη. Πράγματι μετά το πρώτο γκολ ήταν καλύτεροι. Λύθηκαν τα πόδια τους, ήταν πιο επιθετικοί».

Όσον αφορά την επαγγελματική  νοοτροπία  την οποία καλούνται να αποκτήσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, στα πρότυπα των επαγγελματικών κατηγοριών, τόνισε: «Σίγουρα βοηθά τα παιδιά το να μπαίνουν από νωρίς σε αυτή τη νοοτροπία. Τμήματα της τακτικής αυτής  ακολουθούμε και μείς στο εφηβικό τμήμα. Αγωνιστήκαμε  πέρυσι σε έναν σε όμιλο της ΕΠΣΜ  με υψηλό επίπεδο και τα παιδιά  έχουν παραστάσεις από δυνατά παιχνίδια. Όπως επίσης και από τα φιλικά  παιχνίδια που δώσαμε με ανδρικές ομάδες και από εκεί  έχουν αποκτήσει  πολλές  παραστάσεις. Βέβαια είναι δεδομένο πως  όσο προχωρούν μπαίνουν  όλο και περισσότερο στο πετσί του επαγγελτικού  αθλητισμού».

Για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της εφηβικής ομάδας: «Ξεκινήσαμε και εμείς. Είμαστε σε καλό επίπεδο και  τα σημάδια που έχουμε  είναι θετικά».

Για τους  στόχους  των τμημάτων υποδομής, σημείωσε: “Αυτή είναι η δουλειά των ακαδημιών, να  παρουσιάσουν το ταλέντο των παιδιών. Και να τα βοηθούν να εξελίσσονται.  Οι κόποι των παιδιών  έχουν αντίκρισμα στα όνειρα τους  που πραγματοποιούνται. Ο στόχος πολύπλευρος μας είναι πολύπλευρος. Από το σύνολο των παιδιών λίγα είναι αυτά που θα γίνουν επαγγελματίες,  οπότε ο πρώτος στόχος είναι να ‘βγάλουμε’ σωστούς ανθρώπους, και φυσικά  να αξιοποιήσουμε το ταλέντο  των ποδοσφαιριστών εις όφελος του συλλόγου. Σημαντικό  επίσης για εμάς είναι το να μάθουν τα παιδιά να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε ώστε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε είναι πολύ καλύτεροι την επόμενη χρονιά. Η ποιότητα των ακαδημιών του Άρη υπερέχει σε σχέση με άλλων συλλόγων και σε ότι αφορά τη φυσική κατάσταση αλλά και  στην επαγγελματική νοοτροπία. Πρέπει να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές, σε ποια ομάδα αγωνίζονται.  Να είναι έτοιμοι να δεχτούν το συναγωνισμό  από τους συμπαίκτες  τους».

To Top