ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κουέστα: Ο ήρωας του Καμποτεχάρ που ρίζωσε στον Άρη και απέκτησε δεύτερη “πατρίδα”!

Το Καμποτεχάρ είναι ένα μικρό χωριό έξω από τη Γρανάδα, στην Ανδαλουσία.  Ίσα που μετράει 1.300 κατοίκους. Ο ήρωας αυτού του μικρού ανδαλουσιανού χωριού λέγεται Χουλιάν Κουέστα… Ο ίδιος είμαστε σίγουροι, ότι όταν έπαιρνε τον δρόμο από την Βίσλα Κρακοβίας για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον καλό του φίλο Φραν Βέλεθ, ούτε που θα είχε φανταστεί πως θα… ρίζωνε στον τόπο αυτόν.

Ο Κουέστα από χθες έβαλε την υπογραφή του για άλλα δυο χρόνια στη… σχέση του με τον Άρη, βαδίζοντας αισίως πια στον πέμπτο χρονο στο Κλεάνθης Βικελίδης με την προοπτική να φτάσει τα έξι.

Αναγνωρίστηκε η προσφορά του στην ομάδα και ήταν από τα πρώτα ονόματα που τσέκαρε ο Χερμάν Μπούργος στο προσκλητήριο της νέας σεζόν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης τον άκουσε, έκανε μια αξιόλογη προσφορά και όλα τα άλλα είναι ιστορία.

Είμαστε επίσης σίγουροι ότι μιλώντας πια με τους δικούς του στην πατρίδα του, θα λέει με καμάρι ότι απέκτησε και δεύτερη “πατρίδα” στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν μερικά χρόνια κατασκευάστηκε ένας αθλητικός πολυχώρος στο Καμποτεχάρ. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια ονομασία μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, όταν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τιμήθηκε ο τερματοφύλακας που υπερασπίζεται την εστία του Άρη.

Το “Polideportivo Municipal” του Καμποτεχάρ πήρε το όνομα του Χουλιάν Κουέστα και ο δήμαρχος του χωριού, Χοσέ Λουίς Φεράν δήλωσε τότε πως “ο Χουλιάν αξίζει αυτό που έγινε σήμερα. Το σκεφτόμασταν πολύ καιρό αυτό, από τότε που υπέγραψε στη Σεβίλλη. Το είχα θέσει στο συμβούλιο και ομόφωνα το αποφασίσαμε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί που πάντα έρχεται το Καμποτεχάρ και είναι κοντά στους συγχωριανούς του”.

Τώρα βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα έχει δυο “σπίτια” να καμαρώνει και να μοιράζεται. Το αξίζει.

To Top