ΜΠΑΣΚΕΤ

Κουζέλογλου: «Είμαστε τυχεροί, που μπορούμε και προπονούμαστε, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία»

Ο Γιάννης Κουζέλογλου αναφέρθηκε στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ για την διαφορετική πραγματικότητα που καλούνται όλοι να αντιμετωπίσουν λόγω του κορωνοϊού και έγραψε και για τη σημασία που έχει ο αγώνας με τον Προμηθέα, αύριο στο Παλέ.

Ο φόργουορντ του Άρη έγραψε στον ΕΣΑΚΕ: «Καλησπέρα σε όλες και σε όλους. Επιτέλους ήρθε η ώρα, έπειτα από ένα διάστημα 25 ημερών, να παίξουμε ένα επίσημο παιχνίδι. Μας έλειψε η αγωνιστική δράση κι έτσι πλέον θα ξεφύγουμε από τη ρουτίνα των καθημερινών προπονήσεων.

Η ομάδα μας έδωσε έναν αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας στα τέλη Σεπτεμβρίου, παίξαμε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος τον Οκτώβρη, ένα τον Νοέμβριο και θα παίξουμε τρεις αναμετρήσεις, σε οκτώ μέρες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Είναι μια νέα κατάσταση για μας τη φετινή σεζόν, στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά και να τη διαχειριστούμε, όπως πρέπει, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα, που θέλουμε. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσο επηρεάζονται οι ομάδες από την έλλειψη επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Δεν μπορεί, όμως, να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή που είχαμε αναβολές αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας και μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την πραγματικότητα, όσο κι αν αυτή δεν μας αρέσει.

Είχαμε κι εμείς δυο κρούσματα κορονοϊού στον Άρη. Ευτυχώς, τα μέλη της ομάδας επέστρεψαν υγιή και συμμετέχουν στις προπονήσεις, αφήνοντας πίσω τους την περιπέτεια που πέρασαν.

Θα ήθελα να πω εδώ ότι είμαστε τυχεροί, που μπορούμε και προπονούμαστε, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, όπου τα περισσότερα επαγγέλματα είναι κλειστά και ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που πλησιάζουν και οι γιορτές. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους, γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες βδομάδες.

Στα καθαρά αγωνιστικά, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Προμηθέα στην έδρα μας. Θα αγωνιστούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία διαθέτει πολλές λύσεις και μεγάλο βάθος πάγκου.

Παίζουμε στο γήπεδό μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Θα είναι δυο στοιχεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».

To Top