ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κουκουλιάς: “Ελπίζω η αιμοδοσία να γίνει θεσμός, να γίνει συνείδησή μας”

Ο Νίκος Κουκουλιάς, γιατρός του Άρη, στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΚΑΕ Άρης ώστε η αιμοδοσία να περάσει στη συνείδηση κάθε φιλάθλου της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της τέταρτης αιμοδοσίας της ΚΑΕ πως “έχουμε εγκαταστήσει ένα σύνολο αιμοδοτών, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου. Θέλουμε να το βάλουμε στην κουλτούρα μας, θέλουμε να το κάνουμε συνήθειά μας και να το διοργανώνουμε μια-δυο φορές τον χρόνο. Έχουμε βήματα να κάνουμε μπροστά και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Αιμοδοτών και σε ό,τι αφορά τη γιορτή που θα πρέπει να αποτελεί αυτή η εκδήλωση. Έγινε κι ένα ακόμη μεγάλο βήμα σήμερα για τον Εθελοντισμό. Εκτός από την Αιμοδοσία, όλοι σχεδόν οι Αιμοδότες έγιναν ταυτόχρονα Εθελοντές, υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας την προσπάθεια νοσημάτων του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία και τα λεμφώματα. Επομένως, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή μέρα σήμερα για τον Εθελοντισμό, για την ομάδα μας και τον κόσμο. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, να γίνει θεσμός, να γίνει συνείδηση μας, να γίνει κουλτούρα μας.

Βλέπετε τη συμμετοχή από την ίδια την ομάδα, τους αθλητές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ζωντανό παράδειγμα από το αυτός που προτείνει και διοργανώνει, να συμμετέχει κιόλας. Οι αθλητές κάλεσαν τον κόσμο, οι ίδιοι μπήκαν μπροστά. Επιστρέφουν κάτι από την αγάπη του κόσμου στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα υπάρξει συνέχεια.

Τα νούμερα δεν έχουν απαραίτητα κάποια ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που πραγματικά μπορείς, να κάνεις το καλύτερο απ’ αυτό που μπορείς. Όταν αυτό έχει μια συνέχεια, δηλαδή σιγά-σιγά μεγαλώνει σαν όγκος, μπορείς να ελπίζεις ότι αυτό το πράγμα θα πάρει άλλες διαστάσεις. Νομίζω ότι είναι απλά θέμα συνείδησης, γι’ αυτό το αναφέρω συνέχεια, γιατί αν μπει στην κουλτούρα μας, στο πιστεύω μας, αυτομάτως θα πάρει άλλες διαστάσεις και τα νούμερα και η συμμετοχή του κόσμου θα μεγαλώσουν πολύ.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι για τη δική σου ανάγκη, είναι για την ανάγκη των άλλων. Αλλά προφανώς όσοι γίνονται εθελοντές αιμοδότες, σε όποια στιγμή χρειαστούν κάτι, προφανώς έχουν μια άμεση προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους και των αναγκών της οικογένειας τους. Αυτό εξυπακούεται”.

To Top