Κούγιας: «Δεν έχει καμία ελπίδα η ΑΕΚ”

Απόλυτος ήταν ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την τύχη της ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή. «Δεν έχει καμία ελπίδα, είμαι απόλυτος, θα πρόκειται για σκάνδαλο» δήλωσε.

Ο γνωστός νομικός μίλησε στον Sentra 103.3. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν η ΑΕΚ έχει ελπίδες στη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής: «Όχι, δεν έχει καμία ελπίδα. Είμαι απόλυτος σε αυτό, θα πρόκειται για σκάνδαλο. Η καταγραφή των γεγονότων στο φύλλο αγώνα είναι τέτοια που δεν αφήνει καμία ελπίδα. Υπάρχει πιο σκανδαλώδη απόφαση από την διακοπή του αγώνα Παναχαϊκής-Ολυμπιακού για το Κύπελλο. Όλοι, συμφωνούσαν να συνεχιστεί και να τελειώσει ο αγώνας, κάτι που δεν έγινε. Η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε με μείον τρεις βαθμούς και 130.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτό το υποκείμενο ο Δημητρόπουλος, μάλλον το είχε παίξει στοίχημα και δεν το σκορ δεν ήταν όπως, θα ήθελε. Είχα ακούσεις στις κασέτες τις ΕΥΠ, τα όσα καταμαρτυρούσε ο Τσακογιάννης για το παιχνίδι του Θρασύβουλου με την Ηλιούπολη, “να δώσουμε τα χρήματα στον διαιτητή”».

*Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ μετά την απόφαση; «Οι επιλογές είναι λίγες. Σημασία έχει τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοί της. Μετά την απόφαση από την επιτροπή, η ΑΕΚ υποβιβάζεται στη Football League. Εκεί την ακολουθούν όλα τα χρέη προς το δημόσιο , το ΙΚΑ, τους πιστωτές και τους ποδοσφαιριστές. Όμως τα έσοδα της Football League είναι αδύνατον να καλύψουν αυτά τα χρέη. Η ΑΕΚ από τη Super League είχε το λιγότερο έσοδα γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αν οι μέτοχοι πουν ότι βάζουν από την τσέπη τους αυτά τα χρέη, τότε η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει κανονικά στη Football League. Αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση, και πουν εμείς δεν χρηματοδοτούμε άλλο, τότε όλοι οι μέτοχοι, από την ημέρα ίδρυσης της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπόλογοι εφόρου ζωής για τα χρέη».

To Top