Κούγιας: «Ό,τι πιο κακοποιό υπήρχε στο περιβάλλον τους βρισκόταν στο ΟΑΚΑ»

Δεν θέλει να ακούει για αναδιάρθρωση ο Αλέξης Κούγιας, όπως φάνηκε από την τοποθέτησή του την Τρίτη (14/5). Τόνισε ότι είναι λάθος του Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για όσα έγιναν στα VIP στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

«Για εμάς που είμαστε αιμοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε η ΕΠΟ να δώσει τουλάχιστον από πέντε προσκλήσεις, όχι μια. Θα έπρεπε οι προσκλήσεις να πάνε σε διακεκριμένους οπαδούς ή στελέχη των ομάδων, αλλά έγινε το αντίθετο. Ό,τι πιο κακοποιό υπήρχε στο περιβάλλον τους βρισκόταν στο ΟΑΚΑ. Τα συνθήματα ήταν εμετικά, σε απόσταση δέκα μέτρων από τα στελέχη της ΕΠΟ, αρεοπαγίτες δικαστές και σε εισαγγελείς. Ήταν μια πρόκληση στην αισθητική και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Και υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα», είπε αρχικά ο Κούγιας στον Σπορ FM για τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και ρωτήθηκε για το πώς έφτασαν οι προσκλήσεις της ΕΠΟ σε χέρια οπαδών:

«Τις προσκλήσεις δεν τις διένειμε η ΕΠΟ. Το ποιους επέλεξαν οι δυο φιναλίστ να παρακολουθήσουν το ματς ήταν δικό τους θέμα. Με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα τόσα χρόνια η ΕΠΟ, έτσι και τώρα υπέκυψε και δικές της προσκλήσεις βρέθηκαν στα χέρια των υποκειμένων αυτών. Πολλοί ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και μέθης. Έφυγα περίπου στο 25λεπτο όταν ξεκίνησε άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και των αστυνομικών. Το μόνο που σεβάστηκαν οι οπαδοί και των δυο πλευρών -και αυτό δείχνει την πειθαρχία τους- ήταν η ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ποντίων».

Για την αναδιάρθρωση: «Είχα ευθεία αντίρρηση με επιχειρήματα ποδοσφαιρικής λογικής. Εκτιμώ απεριόριστα τον Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά το περιβάλλον του σε αυτό το θέμα τον συμβούλεψε λάθος. Θα δείτε ότι προσεχώς θα επιστρέψουμε στις 16 ομάδες. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει πρωτάθλημα με 14 ομάδες και σε τι εξυπηρετεί. Εγώ έχω μια απλή λογική. Το πρωτάθλημα κανονικά θα τελειώσει 10 Φεβρουαρίου. Με ποιον τρόπο θα φτάσουμε ως τον Μάιο; Ακόμα και με 16 ομάδες κάνουμε διακοπή ενός μήνα και πάλι χρειάστηκε τράβηγμα του προγράμματος στο τέλος».

Για το γεγονός ότι ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή παραπέμπεται για κακουργηματική απάτη μέσω της στοιχηματικής του εταιρείας: «Είναι λυπηρό από τη μια, αλλά από την άλλη δείχνει πού οδηγούνται οι ΠΑΕ που έχουν υγιή ιδιοκτήτη, που ρυθμίζει παλιά χρέη, που είναι ανεξάρτητος και παρόλα αυτά έρχονται οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι (όπως έγινε με εμένα στην Παναχαϊκή) και αντιδρούν. Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή επέλεξε, αφού οι εταίροι δεν μπορούσαν να κάνουν ΑΜΚ, ως χρηματοδότη τον κ. Δρόσο, παρόλο που γνώριζε τι δουλειά κάνει ο κ. Δρόσος».

Για τη δική του πρόταση για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πρότεινα και γραπτώς στον Βασιλειάδη έναν απλούστατο τρόπο: Κριτήρια. Γήπεδο, προπονητικό κέντρο, μέσος όρος οπαδών και ιδιοκτήτης που να μπορεί να αποδείξει ότι τα χρήματα των ΑΜΚ της ΠΑΕ θα είναι νόμιμα. Αλλιώς θα έχετε ομάδες με οπαδούς που έχουν οπαδούς με λάπτοπ στην εξέδρα ή ομάδες που κανείς δεν ξέρει τον ιδιοκτήτη τους».

To Top