Κούης και Λόντσαρ θυμήθηκαν τα χρόνια τους στον Άρη και μίλησαν για το “τώρα”

Στον… αέρα της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν για λίγα λεπτά ο Ντίνος Κούης και ο Ζόραν Λόντσαρ! Οι δύο πρώην παίκτες του Άρη μίλησαν για τα χρόνια που ήταν στην ομάδα, αλλά και για όσα συμβαίνουν τώρα στον σύλλογο.

Οι δηλώσεις των Κούη και Λόντσαρ έγιναν στον “Αρένα 89,4″:

Αρχικά, για την ομάδα της δικής του εποχής και για το μπαράζ του Βόλου το 1980: «Θέλαμε πάρα πολύ και μπορούσαμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον, με αποκορύφωμα το 1980 και το μπαράζ του Βόλου. Φαινόταν πως όποιος έβαζε γκολ πρώτος, θα κέρδιζε και το ματς. Σε μια φάση αδρανήσαμε, φάγαμε το γκολ και χάσαμε τον τίτλο.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Εντάξει, είχαμε φέρει ισοπαλία με τον Ηρακλή, είχαμε χάσει από τον Εθνικό και κάποια αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Από ‘κει και πέρα, άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους, να λέγονται πράγματα για διάφορους παίκτες που υποτίθεται δεν έπαιξαν καλά, έδιωξαν τον προπονητή, τον Τσατσέφσκι. Εκείνη η ομάδα είχε χτιστεί από τον Παναγούλια, απέδωσε και έπαιξε μπάλα με τον Τσατσέφσκι και συνέχισε με τον Σαρία.

Είμαι βέβαιος πως αν άφηναν την ομάδα να συνεχίσει, ο Άρης θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα άλλαζε όλο τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά, τα πράγματα ξεκινάνε από την κεφαλή, η διοίκηση έκανε λάθος κινήσεις στη συνέχεια, αν μας άφηναν είχαμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ήμασταν όλοι νεαροί και είχαμε πολλά χρόνια μπροστά μας καριέρας».

Για το αν υπάρχουν «σκιές» στο μπαράζ στο Βόλο: «Δε γίνονται αυτά, τόσα χρόνια αν υπήρχε κάτι, δε θα είχε βγει στην επιφάνεια; Απλώς, χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης έπαιξε τόσους τελικούς Κυπέλλου και έχασε με κάτω τα χέρια, κανείς δεν είπε τίποτα. Φαντάσου τι θα λεγόταν τότε».

Για την φετινή χρόνια: «Ξέραμε όλοι από την αρχή της χρονιάς πως θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά ευτυχώς στο τέλος η ομάδα κατάφερε να σωθεί. Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στα τελευταία δύο παιχνίδια, σε γενικές γραμμές δεν παίξαμε καλά.

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Υπάρχουν και κάποιοι πρώην παίκτες που ζητούν υπέρογκα ποσά, όπως ο Σηφάκης ή ο Κουλουχέρης, ο οποίος νομίζω αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της ομάδας»

Για την περίοδο που ήταν και αυτός μέλος του αγωνιστικού τμήματος: «Είχαμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα με τον Φοιρό, η οποία κυρίως έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Δύο, τρία χρόνια τη φτιάχναμε, τόσο θέλει μια ομάδα για να δέσει ψυχικά και σαν σύνολο. Στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η φιλοσοφία, που άμα πάει κάτι στραβά, αρχίζουν και διώχνουν όσους θεωρούν πως φταίνε, ξεκινώντας από τον προπονητή. Δεν είναι έτσι όμως».

Για το πώς έφερε τον Ιβάν στον Άρη: «Είχαμε πάει με τον Νέτο Γκουερίνο, ο οποίος μου είχε προτείνει το 10 και το 11. Εγώ είδα τον Ιβάν, που φορούσε το 7. Δεν ήταν ακριβές οι μεταγραφές τότε, 4-5 εκ. ο παίκτης και άλλα 4 εκ. η ομάδα. Ο Φοιρός μου έλεγε που τον βρήκα, ο Τσαρούχας ήθελε να τον διώξουμε, περίμενε έναν ψηλό, μόλις τον είδε τρόμαξε”.

Λόντσαρ: “Ο Άρης είναι πάντα στη καρδιά μου”

Κάπου εκεί παρενέβη ο Ζόραν Λόντσαρ: «Όταν είχαν έρθει να με δουν, είχα κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της ζωής μου. Είχαμε παίξει εναντίον της Ραντ του Βελιγραδίου, μάλλον είχε καλό μάτι ο Κούης!

Είχαμε έρθει κρυφά στην Ελλάδα, γιατί εγώ είχα και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά ο Ντίνος ήταν πολύ πειστικός, με «έψησε»!

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη και με τι ασχολείται ο ίδιος: «Παρακολουθώ όσο μπορώ τον Άρη, γιατί και εγώ ασχολούμαι με τη δουλειά μου, είμαι τεχνικός διευθυντής στην ΟΦΚ Βελιγραδίου, είμαι υπεύθυνος και για την πρώτη ομάδα και από τις ακαδημίες, ψάχνω προπονητή για την πρώτη ομάδα, παίκτες, κλπ. Έμαθα πως πέρασε δύσκολες στιγμές φέτος, αλλά ευτυχώς σώθηκε από ότι έμαθα».

Για την αγάπη του προς τον Άρη: «Ο Άρης είναι πάντα στην καρδιά μου, τον αγαπώ πάρα πολύ. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου στην ομάδα και τον φοβερό κόσμο της ομάδας.

Για τον Ιβάν: «Ο Ιβάν ήταν πολύ καλός παίκτης, πολύ γρήγορος, είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Ήμασταν μια οικογένεια, πολλοί δεμένοι».

 

To Top