Κράβαρικ: “Ευκαιρία για μένα ο Άρης, φτιάξαμε καλή ομάδα με στόχο την τετράδα”

Η είσοδος στην τετράδα είναι ο βασικός στόχος της ομάδας βόλεϊ του Άρη, σύμφωνα με τον Αντρέι Κράβαρικ που θεωρεί πως οι κίτρινοι αποτελούν έναν στοίχημα για εκείνον.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού των κίτρινων στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής”:

– Αντρέι, ξεκινώντας με την παρουσία σου στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Σλοβακίας, το παλέψατε αλλά δεν περάσατε στους «8» του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
«Δυστυχώς τερματίσαμε στην 3η θέση του ομίλου μας και οι Ρώσοι στη 2η του δικού τους. Έτσι πέσαμε μαζί τους και αποκλειστήκαμε. Πάντως και μόνο που προκριθήκαμε από τους ομίλους, ήταν επιτυχία για εμάς».

– Αν σου γινόταν πρόταση, να αναλάβεις την Εθνική Ελλάδος, θα δεχόσουν;
«Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω. Είναι ένα ερωτηματικό, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα το συμβόλαιο μου με την Εθνική Σλοβακίας. Είναι πάντως κάτι που θα το ήθελα».

– Πλέον έχεις επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας και επίσημα προπονητής του Άρη. Τα πρώτα σου συμπεράσματα;
«Η ομάδα δείχνει αγωνιστικότητα. Κυνηγούν τη μπάλα, που είναι ένας βασικός τομέας, και αυτό είναι που ζητάω από τους παίκτες. Να μην πέσει κάτω η μπάλα. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά».

-Ήταν εύκολο για σένα να απαντήσεις θετικά στην πρόταση του Αρη, λαμβάνοντας υπόψη το ότι είσαι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Ηρακλή;
«Δεν ήταν εύκολο, αλλά αντίθετα, πολύ δύσκολο. Ο παίκτης Κράβαρικ όμως, έχει τελειώσει από τον Ηρακλή. Τώρα σκέφτομαι τους στόχους μου ως προπονητής. Και δυστυχώς η ομάδα δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία, παρόλο που σωθήκαμε αγωνιστικά. Εμένα στόχος μου ήταν να παραμείνω στην Α1. Και επειδή ήρθε η πρόταση του Αρη, το είδα ως ευκαιρία για μένα, καθώς ήθελα να παραμείνω στη Θεσσαλονίκη, λόγω και της οικογένειας μου. Είχα και μία πρόταση από την πολωνική Τσεστοχόβα, αλλά την αρνήθηκα».

– Από την Ελλάδα είχες άλλες προτάσεις;
«Μόνο από τον Άρη. Έβαλα κάτω τα θετικά, τα αρνητικά, μίλησα με τη γυναίκα μου, και αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση που μου έγινε».

– Από τη στελέχωση του ρόστερ, έμεινες ικανοποιημένος;
«Όλα εξαρτώνται από το μπάτζετ. Με βάση τα χρήματα που είχαμε, νομίζω ότι φτιάξαμε μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες. Φυσικά παντού υπάρχουν “τρύπες”. Είμαστε όμως εδώ με τον Μιχάλη (σ.σ. Κυριακού), για να τις καλύψουμε. Και πάλι, είμαι ευχαριστημένος με τις όποιες ανησυχίες και αν είχα. Έχουμε κάνει καλές μεταγραφές».

– Ο φετινός Άρης, τι στόχους έχει;
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα πω ποτέ, ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αλλιώς, θα σηκώσω τα χέρια και θα φύγω. Αν μπορούμε να φτάσουμε κάπου, σίγουρα θα το κάνουμε. Η ομάδα που έχουμε αυτή τη στιγμή, μπορεί να πετύχει έναν νορμάλ στόχο. Και αυτός για εμάς είναι η πρώτη τετράδα. Ένας ρεαλιστικός στόχος, για τον οποίο θα δουλέψουμε σκληρά όλη τη χρονιά».

– Το φετινό πρωτάθλημα το περιμένεις πιο ποιοτικό;
«Η ποιότητα έχει σχέση και με τι μεταγραφές έχουν κάνει οι ομάδες. Πολλές φορές φέρνεις παίκτες, που νομίζεις ότι δεν μπορούν να βγάλουν αυτά που είχε πέρυσι ή πρόπερσι η ομάδα. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι ο Ηρακλής του 2007. Δεν είχε το υλικό να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά παρόλα αυτά, το κατέκτησε».

-Ανέφερες τον Ηρακλή. Μια ομάδα με την οποία έχεις πετύχει πάρα πολλά πράγματα, την υπηρέτησες κυρίως ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής.
«Είχα πάρα πολλές προτάσεις για να φύγω από τον Ηρακλή, ειδικά το 2005, το 2006 και το 2007. Προτάσεις στις οποίες δεν μπορείς να πεις όχι, αλλά εγώ τις αρνήθηκα. Έμεινα γιατί αγάπησα την ομάδα, αλλά και διότι έβλεπα το μέλλον μου σε αυτή, ως προπονητής, όπως και έγινε. Όμως κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με έναν διαφορετικό Ηρακλή. Πέρυσι, που όταν ανέλαβα δεν υπήρχαν τρία άτομα, κάναμε θαύματα. Είναι πραγματικά κρίμα, ομάδες σαν τον Ηρακλή, να καταλήγουν έτσι».

– Πιστεύεις ότι θα γυρίσει άμεσα στην πρώτη κατηγορία;
«Δεν νομίζω. Τα προβλήματα είναι τεράστια και τα αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Δεν τα γνωρίζω πολύ καλά, αλλά και μόνο από αυτά που ακούω, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

– Στον κόσμο του Αρη, τι έχεις να πεις για τη φετινή χρονιά:
«Πρέπει να έχει υπομονή. Θα δουλέψουμε σκληρά για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία του στο γήπεδο, που μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς».

– Αφήνοντας στην άκρη τον αθλητισμό, πως βλέπεις ως πολίτης της Ελλάδας για 18 χρόνια, την κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα;
«Μπορώ να κάνω τη σύγκριση με τη Σλοβακία, στην οποία περνάω τα καλοκαίρια μου. Η κρίση στην Ελλάδα ήρθε απότομα, για αυτό και υπάρχουν και τεράστια προβλήματα. Ο κόσμος δεν πρόλαβε να τη συνηθίσει, σε αντίθεση με τη Σλοβακία, που έγινε σιγά –σιγά. Εγώ πιστεύω πως όλα γίνονται σκόπιμα. Είναι ένα σχέδιο των πολιτικών, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Η Ελλάδα πάντως είναι μια από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη. Έχει τα πάντα, Πετρέλαιο, ουράνιο, ήλιο. Έχει δυνατή γη και είναι ψηλά στον τουρισμό. Το σύστημα όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν την αφήνει να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί».

– Ελπίζεις σε αλλαγή της κατάστασης;
«Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει. Έχει τις δυνατότητες. Ο κόσμος της χώρας μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Οι Σλοβάκοι δεν είναι έτσι. Πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Μιλάμε για κατάντια».

To Top