Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της (video)

“Σβήνουν” και οι τελευταίες ελπίδες για την άτυχη Γλυκερία Μανουσάκη, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Όπως μετέδωσε το thetoc.gr: “Η γυναίκα εμφάνισε θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Creta24, η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς η κλινική της εικόνα παρουσίασε νέα επιδείνωση. Ήδη οι θεράποντες γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένεια της 44χρονης.

Η 44χρονη Γλυκερία, είναι μητέρα τριών παιδιών. Οι γονείς της ήταν μετανάστες στη Γερμανία, εκεί όπου έμεινε και η 44χρονη μέχρι τα φοιτητικά της χρόνια.

Επέστεψε στην Ελλάδα, έκανε οικογένεια και τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, η οποία δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν δεν έχει αίσια έκβαση.

Συντετριμμένος ο σύζυγος της 44χρονης

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 44χρονης η οποία υπέστη θρομβοπενία, θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca. Σύμφωνα με τον ίδιο κάθε ελπίδα χάθηκε για τη σύζυγό του Γλυκερία Μανουσάκη καθώς το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής ήταν όπως περιγράφει μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί η γυναίκα του.

Όπως αναφέρει σύμφωνα με το Neakriti.gr απαρηγόρητος ο σύζυγος της 44χρονος για τις δραματικές εξελίξεις: “οι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία και το χειρουργείο θα ήταν μια τελευταία προσπάθεια, θα μπορούσε ο,τιδήποτε να συμβεί και να πεθάνει στη διάρκεια της επέμβασης. Τα νέα δεν είναι καλά… Μου είπαν ότι τώρα πλέον τις επόμενς μέρες θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος…”

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη μια γυναίκα που όπως λέει έχαιρε άκρας υγείας και δεν είχε κανένα πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλιο, στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, στην εντατική και από εκεί στο χειρουργείο να “παλεύει” για τη ζωή της, με τις ελπίδες όμως κάθε λεπτό να λιγοστεύουν.

“Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος”

Όπως αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης: “η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt,η θρόμβωση και η αιμορραγία”.

Τα ερωτήματα

Υπνεθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της. Στη συνέχεια ωστόσο επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται.

Η άσχημη τροπή που έχει πάρει η πορεία της υγείας της 44χρονης έχει συγκλονίσει φίλους και συγγενείς καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη ραγδαία επιδείνωση ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού καθώς τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν μετά τον εμβολιασμό της 44χρονης.

Το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΦ για τις θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό
Την Πέμπτη 20 Μαΐου συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα 3 περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca”.

To Top