Κρίσιμες ώρες, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, όσο αποφασίζει ο κόσμος!

Η 21η Μαΐου είναι μια ξεχωριστή μέρα, όχι απλά και μόνο γιατί… γιορτάζει η μισή… Ελλάδα. Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα, άλλωστε. Για τον Άρη είναι μια μέρα κρίσιμη στο τελευταίο διάστημα της παρατεταμένης κρίσης. Θα πείτε: και ποια δεν ήταν;

Όλοι οι δρόμοι, λοιπόν, ΠΡΕΠΕΙ σήμερα να οδηγούν στο Βελλίδειο εκεί όπου από τις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα για τους κίτρινους, για την ίδια την ύπαρξή τους.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ. Ακούστηκαν πολλά, λέγονται περισσότερα. Ο Άρης βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων ετών. Αυτό είναι σίγουρο. Όμως ξεκάθαρα πρέπει να πούμε ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Όσο ο σύλλογος βρίσκεται στα χέρια του κόσμου, τέτοια αδιέξοδα δεν πρόκειται να προκύψουν.

Σήμερα, σε λίγες ώρες, αυτός ο κόσμος θα αποφασίσει για το πώς θα αποδράσει ο σύλλογος από την κρίση, θα αποφύγει να φτάσει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.

Θα δανειστούμε τον… σκελετό των θεμάτων της καυτής ατζέντας του Άρη, όπως την περιέγραψε στο blog του ο Τάσος Πακλατζής:

1. Εισροή χρημάτων άμεσα

2. Κάλυψη  αναγκών-υποχρεώσεων

3. Αλλαγή φιλοσοφίας στα διοικητικοοικονομικά   

4. Εμπιστοσύνη μεταξύ κόσμου- διοίκησης

5. Σταδιακή μείωση του ανοίγματος

6. Σχεδιασμός της ομάδας

Μέσα σε αυτά τα έξι σημεία επικεντρώνεται η πάνω-κάτω η ουσία της «επόμενης μέρας» του συλλόγου. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Όλοι περιμένουν ξεκάθαρες προτάσεις. Ανοιχτά χαρτιά, όχι μισόλογα και υπεκφυγές. Το απαίτησε το σώμα των μελών του φορέα, το ζητάνε και τα… τσιμέντα του Κλεάνθης Βικελίδης, το επισήμαναν παράγοντες, συνδεσμίτες, απλός κόσμος το επιβάλλουν οι συγκυρίες.

Ο Άρης θέλει άμεσα χρήματα, λύσεις. Όχι λόγια.

Η παρούσα διοίκηση Αθανασιάδη, φέρει το αντικειμενικό βάρος του σημερινού οικονομικού ανοίγματος και έχει τον πρώτο λόγο να βρει την λύση, για να σώσει την παρτίδα, τον Άρη, τους εαυτούς της! Τη βαραίνουν τα μεγάλα λάθη της τελευταίες διετίας που διόγκωσαν τη μαύρη τρύπα, υπό το βάρος, βέβαια, της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλάνο, με εισροή κεφαλαίων από τον Φερνάντο Πλα, ενεργοποίηση του Μανέλ Φερέρ, ορθολογισμό του μπάτζετ της ομάδας, με… κούρεμα των μεγάλων συμβολαίων και παραχώρηση κάποιων παικτών, συμμετοχή νέων παραγόντων στο συμβούλιο, αλλά και άνοιγμα με τα διαρκείας προς τον κόσμο για να καλύψει μέρος του οικονομικού ανοίγματος. Οι μετοχές σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχουν σε μεσεγγυούχο… Αυτά έχουν γίνει ήδη γνωστά.

Από κει και πέρα, υπάρχει το πλάνο βιωσιμότητας από τα μέλη του «Άρης Ενότητα», στο οποίο προβλέπεται σύμφωνα με τον Παναγιώτη Στεφανίδη, μια… οικουμενική διοίκηση, με τις μετοχές να παραμένουν στην Κοινωνία Μελών, η οποία και θα ελέγχει την πορεία και την εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου. Σε αυτήν την περίπτωση υπογραμμίστηκε ότι τα στοιχεία που πήραν στα χέρια τους από το λογιστήριο ήταν ισχνά, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος. «Αντιπολίτευση» για την αντιπολίτευση δεν έχει χώρο στον σημερινό Άρη. Όποια πρόταση υπάρχει μπορεί να είναι καλοδεχούμενη, αρκεί αν είναι ρεαλιστική.

Παράλληλα, υπάρχει η επιχειρηματολογία από τον Τάσο Δεσύπρη με σειρά ιδεών και σκέψεων ενώ το χαρτί του δ.σ. της ΚΜΑ με τη δική της εναλλακτική πρόταση, λογικά θα ανοίξει σήμερα και όπως λέγεται έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό…

Τα μέλη της Κοινωνίας αναμένεται, λοιπόν, να ψηφίσουν για την επόμενη μέρα του Άρη, αντιλαμβανόμενα τη σημασία της απόφασής τους, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος, λειτουργώντας μέσα σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες με τόλμη και διορατικότητα. Επιβάλλεται σήμερα να προκύψει ρεαλιστική λύση για την ΠΑΕ, βιώσιμη, γιατί αύριο ίσως να είναι αργά… Το σίγουρο είναι ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν, όσο ο κόσμος αποφασίσει.

Και κάτι ακόμη. Αύριο Τρίτη, ανοίγει ο φάκελος του Άρη για την αδειοδότηση, με πολλά, πια, τρωτά, σημεία. Αυτό ας μην το ξεχάσει κανείς.

 

 

 

To Top