Κρίσιμη εβδομάδα, όλα δείχνουν επανέναρξη της Super League, αναμονή για τις Κυβερνητικές αποφάσεις!

Η Κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως” για να ανοίξουν και πάλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις από τις 4 Μαΐου, κάτι που αυτομάτως δίνει την δυνατότητα στις ομάδες να ξεκινήσουν τις προπονήσεις.

Η Super League ανακοίνωσε και επίσημα προ ημερών πως η τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Τρίτη (28/4) στις 12 το μεσημέρι.

Το αν θα ληφθεί απόφαση από τις ομάδες ή θα περιμένουν τις Κυβερνητικές αποφάσεις παραμένει ακόμα άγνωστο, ωστόσο, θα συζητηθούν όλα αυτά που απασχολούν τις 14 ΠΑΕ, αναφορικά με την επανέναρξη.

Η σταδιακή άρση των μέτρων είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή δεδομένο για να αποφασίσει η λίγκα αν θα παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο ή όχι. Ναι μεν η UEFA έγινε πιο… ελαστική και επιτρέπει στις λίγκες να αποφασίσουν οι ίδιες, όμως οι δείκτες της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που δύσκολα να αρνηθεί η Super League την επανέναρξη και να την δικαιολογήσει κιόλας στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Εφόσον ανοίξουν κι επίσημα οι αθλητικές εγκαταστάσεις από τις 4 Μαΐου οι ομάδες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν προπονήσεις, έστω και σε γκρουπ.

Θα συνεχίσουν φυσικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Το θετικό για τον Άρη είναι πως όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν στην Ελλάδα, επομένως γλιτώνουν την καραντίνα δύο εβδομάδων, άλλων συναδέλφων τους που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Ως γνωστόν, την Τρίτη (28/4) αναμένεται το απόγευμα και το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο αναμένεται να δώσει το μήνυμα της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, με την λίγκα να περιμένει κι αυτή τις νέες Κυβερνητικές αποφάσεις.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός θα περιγράφει το σύνολο των βημάτων που θα γίνουν, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη συνέχεια και από την επιτροπή των ειδικών, αλλά και συναρμόδιους υπουργούς, για μια σειρά θεμάτων, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, αλλά και η ατομική άθληση.

 

 

To Top