ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρίσιμο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ για τη φετινή και τη νέα σεζόν, παρών ο Παπαγεωργίου

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο θα λάβει χώρα στον ΕΣΑΚΕ αύριο, Πέμπτη (16.00), παρουσία όλων των εκπροσώπων των ΚΑΕ, με τον Χάρη Παπαγεωργίου να δίνει το «παρών» για τον Άρη.

Μετά από αρκετές ημέρες, πάρθηκε τελικά η απόφαση να πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην Αθήνα με τη φυσική παρουσία όλων των εκπροσώπων των 14 ομάδων και όχι με τηλεδιάσκεψη. Τον Άρη θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ και γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Χάρης Παπαγεωργίου και στο ΔΣ θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα, τα οποία αναμένεται να λυθούν τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για τη νέα.

Η οριστική διακοπή της Basket League είχε αποφασιστεί από τις 23 Μαρτίου, κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις ομάδες και αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί αύριο το απόγευμα. Αυτό που παραμένει μετέωρο είναι το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, το αν θα υπάρξει πρωταθλητής και υποβιβασμοί βάσει της μέχρι τώρα βαθμολογίας, με το πιθανότερο σενάριο να αναφέρει πως και οι 14 ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία.

Πολύ σημαντικό όμως είναι και το μέλλον της Basket League. Στο ΔΣ αναμένεται να τεθούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, όπως είναι η αύξηση (τουλάχιστον θα διπλασιαστεί) του ποσού της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ) που καταθέτουν οι ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως επίσης και την χωρητικότητα των γηπέδων και όχι μόνο.

Ακόμα παραμένει άγνωστο πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν -είτε 12 είτε 14 είτε 16- στο νέο πρωτάθλημα, ενώ χθες αποφασίστηκε η άνοδος του πρωτοπόρου της Α2, Χαρίλαου Τρικούπη και οι όποιες αποφάσεις παρθούν στο αυριανό ΔΣ αναμένεται να επηρεάσουν και τις χαμηλότερες κατηγορίες.

To Top