ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κρις Μπάνκστον, ο παίκτης που θέλει ο Άρης!

Ο Κρις Μπάνκστον (2.06, 24) είναι μία από τις βασικές επιλογές για αντικαταστάτη του Μάνι Μπέιτς, αλλά η περίπτωση του δεν είναι εύκολη, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ισραηλινή, Χάποελ Μπερ Σεβά.

Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ έχει διακοπεί λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και ο Αμερικανός, όπως όλοι ξένοι που αγωνίζονται στη χώρα έχουν πάρει άδεια, με αποτέλεσμα άλλοι να βρίσκονται ήδη στις πατρίδες τους και άλλοι σε χώρες της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο αν θα υπάρξει οριστική αναβολή, λόγω του πολέμου, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, αν συμβεί, το συμβόλαιο του Μπάνκστον με την Χαποέλ Μπερ Σεβά παραμένει σε ισχύ. Επομένως ο Άρης είναι υποχρεωμένος να περιμένει τις οριστικές εξελίξεις. 

Ο Μπάνκστον ξεκίνησε την σεζόν στην Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ με την οποία αγωνίστηκε στον προημιτελικό του Winners Cup, όπου η ομάδα του έχασε με 78-62, έχοντας 8 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/2 βολές και 2 ριμπάουντ.

Στο NCAA αγωνίστηκε στους Λιτλ Ροκ Τρόγιανς και τα τελευταία δύο χρόνια στους Νόρφολκ Στέιτ Σπάρτανς, με τους οποίους την περυσινή σεζόν 2022-23 μέτρησε 14,2 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ με 68.8% στα δίποντα, ενώ είχε και 1,5 μπλοκ σε 29,9 λεπτά συμμετοχής, κατά μέσο όρο.

Το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Summer League του Λας Βέγκας με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, χωρίς όμως να εξασφαλίσει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Έτσι επέλεξε να έρθει στην Ευρώπη και συμφώνησε με τη Χαποέλ Μπερ Σέβα.

Την είδηση του ενδιαφέροντος για τον Μπάνκστον έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης με ανάρτησή του στο Twitter.  

To Top