Κριστιάν Ατσού: Κατέρρευσε ολοσχερώς το κτήριο που έμενε – Ήταν από τα καλύτερα στην Αντιόχεια

Το 12οροφο κτήριο στο οποίο διέμενε ο άτυχος ποδοσφαιριστής, θεωρείται πως ήταν από τα ασφαλέστερα στην πόλη μιας και ήταν χτισμένο σε κινούμενα θεμέλια για να αντέχει τους κραδασμούς από τον σεισμό.

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και αμέτρητα ερείπια. Ένα από αυτά, έιναι και το 12οροφο – πολυτελές κατά τα δεδομένα – κτήριο στο οποίο διέμενε ο Κρίστιαν Ατσού. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής, του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε το Σάββατο (18/2) κατοικούσε στο συγκρότημα Rönezans Rezidans το οποίο θεωρούνταν από τα καλύτερα κτήρια – βάσει κατασκευής – στην Αντιόχεια.

Ο κατασκευαστής του κτηρίου, Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκουν, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιχειρούσε να διαφύγει υποστηρίζοντας ότι θα ταξίδευε στο Μαυροβούνιο όπου είχε άλλα έργα σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα μέσα της Τουρκίας, ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει γιατί το κτήριο δεν άντεξε τον σεισμό.

Για να καταλάβει κανείς ακριβώς περί τίνους πρόκειται, περίπου 1000 άνθρωποι είχαν επιλέξει να μείνουν σε αυτό το συγκρότημα, γιατί πέρα από τις πολυτελείς υπηρεσίες που είχε, είχε ανεγερθεί σε «κινούμενα» θεμέλια με σκοπό να αντέχει περισσότερο τους κραδασμούς σε περιπτώσεις σεισμών. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε στην προκειμένη.

Τέλος, υπάρχουν αναφορές πως ορισμένοι από τους ενοίκους του Rönezans Rezidans, είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση του κτηρίου μιας και μετρούσε πια 10 χρόνια από την κατασκευή του. Στα αξιοσημείωτα είναι πως άλλα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα άντεξαν τον σεισμό και δεν κατέρρευσαν αν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

To Top