Παραχωρούνται στην ΕΠΟ 65,5 στρέματα για το προπονητικό κέντρο των εθνικών

Στο τέλος Μαρτίου οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου θα πρέπει να εγκαταλείψουν το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και για τρεις μήνες θα στεγαστούν στο πρώην προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, στην Παιανία.

Η ΕΠΟ αναζητεί λύση για το θέμα του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων είτε μέσω μακροχρονίας μίσθωσης, είτε μέσω δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων με χρήματα από την UEFA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento “o Δήμος Ελευσίνας με πρόταση που κατέθεσε στην ΕΠΟ της παραχωρεί έκταση 65,5 στρεμμάτων για την κατασκευή προπονητικού κέντρου, όπου θα στεγαστούν τα 19 κλιμάκια εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι μία από τις τρεις λύσεις που εξετάζει η ομοσπονδία για το νέο προπονητήριό της. Οι άλλες δύο είναι το Ελληνικό και η Παιανία.

Σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη έκταση στον Δήμο Ελευσίνας, βρίσκεται στην περιοχή Αντλιοστάσια κοντά στην Αττική Οδό, στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Οι προδιαγραφές της «κουμπώνουν» στις επιθυμίες της ομοσπονδίας και γι’ αυτό η πρόταση συζητήθηκε σε πρόσφατο ΔΣ. Ο χώρος των 65,5 στρεμμάτων, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν, έχει νομιμοποιηθεί για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εντός της προτεινόμενης έκτασης βρίσκεται και ένα κολυμβητήριο που άρχισε να κατασκευάζεται το 1 990 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.”

To Top