Κροατία – Ισπανία 4-5 πεν. (0-0): Ο ήρωας Σιμόν χάρισε στην φούρια ρόχα το πρώτο Nations League της ιστορίας της

Σε ένα δραματικό ματς για γερά νεύρα που δεν είχε γκολ ούτε στην κανονική του διάρκεια ούτε στην παράταση, η Ισπανία επιβλήθηκε με 5-4 στα πέναλτι της Κροατίας έχοντας για ήρωα τον κίπερ Σιμόν και κατέκτησε το πρώτο Nations League της ιστορίας της.

Σε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί και ο κόσμος θα το θυμάται μόνο λόγω του τροπαίου που κρίθηκε, η Ισπανία κατέκτησε το Nations League, επικρατώντας της Κροατίας με 5-4 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια με την παράταση έληξαν χωρίς σκορ (0-0).

Oι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο ματς, με την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση να έρχεται στο 12ο λεπτό, με ένα καλό σουτ του Γκάβι, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα (23΄), οι Κροάτες είχαν καλή ευκαιρία, με τον Κράμαριτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως τον πρόλαβε ο Λαπόρτ πριν πλασάρει και απειλήσει την εστία του Σιμόν. Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καποια μεγάλη φάση, με τον Σιμόν να σταματά δύο φορές τον Πέρισιτς (31′-39′), ενώ στο 42΄ μία κεφαλιά του Μοράτα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (51′) η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Γιουράνοβιτς που βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να σκοράρει, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Από εκεί και πέρα η Ισπανία ανέβηκε ξανά και είχε δύο καλές ευκαιρίες, ωστόσο αρχικά (57΄) μία κεφαλιά του Ασένσιο έφυγε άουτ, ενώ στο 66΄ ένα δυνατό σουτ του Ρόδρι έξω από την περιοχή είχε την ίδια κατάληξη.
Τα λεπτά περνούσαν και η «Φιούρια Ρόχα» φαινόταν πιο ικανή να σκοράρει και είχε ακόμη μία καλή φάση στο 76΄.Έπειτα από έξοδο και διώξιμο του Λιβάκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Φαμπιάν Ρουίθ, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή σε κενή εστία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει και έφτασε μία ανάσα από το γκολ σε δύο φάσεις. Αρχικά στο 87΄ ο Πέρισιστς σταμάτησε πάνω στη γραμμή σουτ του Ανσού Φάτι και στο 91΄ ο Ασένσιο πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση αλλά δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης έγινε ότι και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Κροατία και Ισπανία είχαν από μία καλή ευκαιρία με Μπρόζοβιτς και Όλμο αντίστοιχα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και το 0-0 παρέμεινε, με τα πέναλτι να κρίνουν τον νικητή. Εκεί, ο Ουνάι Σιμόν με δύο μεγάλες αποκρούσεις στα πέναλτι των Μάγιερ και Πέτκοβιτς χάρισε το Nations League στην Ισπανία.

Αναλυτικά η σειρά:

1-0 σκόραρε ο Βλάσιτς
1-1 σκόραρε ο Χοσέλου
2-1 σκόραρε ο Μπρόζοβιτς
2-2 σκόραρε ο Ρόδρι
3-2 σκόραρε ο Μόντριτς
3-3 σκόραρε ο Μερίνο
3-3 Έπιασε το πέναλτι του Μάγιερ ο Σιμόν
3-4 σκόραρε ο Ασένσιο
4-4 σκόραρε ο Πέρισιτς
4-4 δοκάρι ο Λαπόρτ
4-4 Έπιασε το πέναλτι του Πέτκοβιτς
4-5 σκόραρε ο Καρβαχάλ

To Top