Κρυφτό τέλος! Από όλους…

Τη Δευτέρα ο Άρης θα πρέπει να είναι 100% έτοιμος, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αδειοδότησης, να πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Επειδή τις τελευταίες μέρες έγιναν μια σειρά από γεγονότα, θα επισημάνουμε κάποια πράγματα. Με μια απαραίτητη σημείωση ότι «κρυφτό τέλος»!

1. Η εξασφάλιση της αδειοδότησης είναι μείζον θέμα. Μπορεί να μην προκύπτει από φέτος υποβιβασμός μιας ομάδας, αλλά στη συνείδηση, στο DNA του φιλάθλου του Άρη δεν υπάρχει άλλος δρόμος… Ούτως ή άλλως, η εξασφάλιση της αδειοδότησης επιτρέπει τον Άρη να έχει ζωή, οξυγόνο. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι ταφόπλακα για τον σύλλογο. Δεν υπάρχει χώρος για… δεύτερες σκέψεις.

2. Η πρόταση που παρουσίασε η διοίκηση Αθανασιάδη, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν η μοναδική ρεαλιστική. Μπορεί να θεωρείται ημιτελής, «μισή», «λίγη» ή όπως αλλιώς θέλουν να την χαρακτηρίσουν κάποιοι, αλλά ήταν μια πρόταση. Όπως ήταν. Ο κόσμος την ψήφισε και πρέπει να εφαρμοστεί. Ειδικά από μια διοίκηση που φέρει μεγάλη ευθύνη για το που βρίσκεται σήμερα η ομάδα.

3. Το σχέδιο έχει απόλυτο ρυθμιστή τον Γιάννη Κόντη. Δεν έφυγε ποτέ από τον Άρη, παρά τα όσα έχει πει δημοσίως. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί και αυτός θα κινήσει τα νήματα της ΠΑΕ. Δεν χρειάζεται να κρύβεται κανείς. Όλοι οι συνεργάτες, όλες οι κινήσεις αρχίζουν και τελειώνουν στον Κόντη.

4. Τα χρήματα του Φερνάντο Πλα… έρχονται από τις 22 Φεβρουαρίου. Θα έπρεπε να μπουν… χθες, αλλά αυτό δεν έγινε ακόμη. Η ομάδα είναι οικονομικά, ένα βήμα πριν από την ελεύθερη πτώση. Ο εκτελεστικός διευθυντής ισχυρίζεται ότι για να μπουν τα χρήματα θα πρέπει να υπάρχει διασφάλιση της λειτουργίας μέχρι το 2015. Το είπε ξεκάθαρα: «πώς θα βάλουμε χρήματα, εάν αιωρείται πρόταση μομφής ανά πάσα στιγμή»; Δικαιούται να το λέει, αλλά επί της διαδικασίας ο Άρης βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

5. Η σύνταξη των σχετικών εγγράφων ανάμεσα σε ΠΑΕ, ΚΜΑ, ΑΣ έχει καθυστερήσει. Τι περιμένουν όλοι για να κλείσουν το θέμα; Να χαθεί η προθεσμία της έφεσης για την αδειοδότηση; Να κάνουν κι άλλοι παίκτες προσφυγή;

6. Οι Φατί και Ντίκο θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα. Πληρώνονται; Δεν υποστηρίζουν την προσφυγή τους. Δεν πληρώνονται; Οδηγούν τον Άρη στον γκρεμό. Τα χρήματα που λέγαμε…

7. Ο Σηφάκης έκανε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στον Άρη. Η συμπεριφορά του αποτελεί μνημείο αχαριστίας για λόγους που έχουμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Ποιος, όμως, εξέθρεψε μια τέτοια συμπεριφορά; Ποιοι ήταν στην… αυλή του, γεμίζοντας τα μυαλά του με λόγια και αδειάζοντάς τα από αρειανό συναίσθημα και στοιχειώδη ευαισθησία; Μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Έχει, πάντως, τον χρόνο να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την υστεροφημία του…

8. Έγινε πολύς ντόρος για τις δηλώσεις του Αρτούρ Φερνάντες στην “O’ jogo”. Πρόκειται για μια σοβαρή εφημερίδα που δεν βγάζει δηλώσεις από την… κοιλιά των συντακτών της. Προφανώς, ο Πορτογάλος (παρά την προσπάθεια να ανασκευάσει τα όσα είπε) έπεσε θύμα λανθασμένης πληροφόρησης ή γενικά έχασε το μέτρο, σε μια τέτοια μεταβατική περίοδο για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Ότι έγινε, έγινε. Στην παρούσα φάση, ο Άρης δεν μπορεί να σβήνει και ξένες φωτιές… Έχει ήδη τις δικές του.

Αυτές είναι μερικές επισημάνσεις, κάποιες ώρες πριν από την έναρξη μιας ακόμη κρίσιμης εβδομάδας. Απαιτείται ειλικρίνεια από όλους.
Και κάτι τελευταίο και σημαντικό: περιμένουμε την Κοινωνία και τον Ερασιτέχνη Άρη να λειτουργήσουν με βάση τα συμφέροντα του συλλόγου και να δημιουργήσει το περιβάλλον εμπιστοσύνης που θα επιτρέψει την ΠΑΕ να προχωρήσει χωρίς κερκόπορτες… Τουλάχιστον πάνω σε αυτό έχουν δεσμευτεί απέναντι στον κιτρινόμαυρο κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν πράξη.

To Top