«Κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές», λέει ο Κουβέλης

Μόνο με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «σταθεί» μία κυβέρνηση συνεργασίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να υπάρχει στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Κουβέλης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Το σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr αναφέρει:

«Οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς εκλογές, ήταν το μήνυμα του Φώτη Κουβέλη, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστέρας, όπου επανέλαβε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση μόνο με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε τη μετεκλογική στρατητική του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς και τη μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. «Τώρα, αρνείται την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση, Είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε».

Επίσης, τάχθηκε κατά όσων θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και είπε χαρακτηριστικά: «Τέλος τα παραμύθια. Θα περιμένουμε, αλλά είναι προφανές από τις αντιδράσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει, γιατί από τη πρώτη στιγμή ήθελε εκλογές».

Σχετικά με την πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης η οποία φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι ούτε το κόμμα, ούτε ο ίδιος διεκδικεί κάτι περισσότερο από την ικανοποίηση ότι συνέβαλε στην εξεύρεση λύσης.

Τέλος, σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη για τις εκλογές, βρίσκεται -όπως είπε- σε θέση μάχης και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στο κόμμα ακόμη περισσότερη δύναμη, καταλήγοντας ότι «υπάρχει ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού».

To Top