ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κυζερίδης: “Ο Μάντζιος το… έχει! Μπράβο του και πρέπει να στηριχθεί”

Ο Νίκος Κυζερίδης μίλησε για τον Άρη, την πορεία του, τον Άκη Μάντζιο.

Όπως είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

Είμαι καλά, προσπαθώ να είμαι γεμάτος και χαρούμενος. Δεν είναι κάθε μέρα ίδια, αλλά προσπαθώ με την πίστη, με την γυναίκα μου, τα παιδιά μου και την δουλειά μου να αφήνω πίσω τις άσχημες μέρες.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Ο Άκης ήταν ένας φανταστικός αμυντικός, ένας πολύ καλός χαρακτήρας με αρχηγικές φάσεις. Στην προπονητική του καριέρα έχει δείξει ότι έχει ταλέντο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή, και του ήρθε μέσω του Άρη.

Σίγουρα σε ένα σωματείο όπως ο Άρης τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά δεν παύει να είναι η ίδια δουλειά. Εγώ πίστευα ότι ο Άκης μπορεί. Γνωρίζει τα θεμέλια του Χαριλάου, γνωρίζει τον κόσμο, γνωρίζει πως σκέφτεται. Έχει διαχειριστεί πολύ καλά το υλικό που έχει και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Άρης έχει φανταστικούς παίκτες, και ατομικά και ομαδικά. Αλλά θέλει και έναν καλό προπονητή, ένα καλό τιμ. Ο Άκης το έχει, και προσπαθεί να περάσει το δικό του ταλέντο, την δικιά του φιλοσοφία. Μπράβο του και πρέπει να στηριχθεί.

Για το πώς ισοφαρίστηκε ο Άρης μετά το 87′ στην Τούμπα:

Όταν ήμουν στο 87′ προσπαθούσα να κρατήσω με νύχια και με δόντια το αποτέλεσμα. Η μπάλα όμως είναι άτιμη, όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Έχουν κριθεί Τσάμπιονς λιγκ, πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά μετά το 87′. Εκεί μπορείς να πέσεις κάτω σε ένα μαρκάρισμα, να δημιουργήσεις μία φασαρία, να τους σπάσεις την ψυχολογία. Αυτή είναι η καλή η αλητεία η ποδοσφαιρική. Η ουσία του Άρη ποια ήταν όμως; Ότι ήταν καλύτερος, ανώτερος. Έτυχε όμως ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό που έκανε.

Για το πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του Μάντζιου στην φετινή ομάδα:

Πέρασα χρονιές που είχαμε παιχταράδες, αλλά την σφραγίδα πάντα την βάζει ο προπονητής. Ο ίδιος και οι άνθρωποι που είναι δίπλα του. Σε μία εμφάνιση και ένα κακό αποτέλεσμα πρέπει να το διαχειριστείς σαν άνθρωπος.

Για το αν έχει μιλήσει με τον Μάντζιο:

Δεν έχω μιλήσει καθόλου μαζί του. Εγώ τον είχα εκτιμήσει γιατί όταν ήρθα στον Άρη με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, είχε αρχηγικές τάσεις. Δεν το λέω επειδή είναι προπονητής, το λέω γιατί έτσι είναι.

To Top