Κυπελλούχος με το… στανιό ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Φουστέρ στην εκπνοή της παράτασης, ο Ολυμπιακός στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για 25η φορά, λυγίζοντας με 2-1 τον αξιόμαχο Ατρόμητο, στον τελικό του ΟΑΚΑ. Δεν έλειψαν πάντως οι γραφικότητες, με οπαδούς των Πειραιωτών να προσπαθούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 24′, όταν κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Χοσέ Χολέμπας αστόχησε από τα 11 βήματα. Ωστόσο, λίγο αργότερα (29′) ο Ράφικ Τζεμπούρ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και το πλήρωσε, αφού ο Ματίας Ιγκλέσιας ισοφάρισε στο 76′ με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε στον Χολέμπας και άλλαξε πορεία. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ιτάνζ έκανε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Τζεμπούρ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον ημίωρο, οι πολλές ευκαιρίες έλειψαν, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ σε άλλη μια ασύλληπτη κεφαλιά στο φινάλε, αυτή τη φορά από τον Νταβίντ Φουστέρ στο 119′, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση του τελικού, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, επιτρέποντας στον Ερνέστο Βαλβέρδε να αποχωρήσει από τον πάγκο ως νταμπλούχος. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Η απονομή έγινε πάντως με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, επειδή μετά το γκολ του Φουστέρ αρκετοί οπαδοί των «ερυθρολεύκων» μπήκαν στο γήπεδο και κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους φιλάθλους του Ατρόμητου. Άλλοι οπαδοί του Ολυμπιακού αντέδρασαν, τους έβρισαν και προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ τους! Για περίπου 15 λεπτά η ένταση ήταν μεγάλη, ενώ περίπου 500 οπαδοί από τις κεντρικές κερκίδες αποχώρησαν…

To Top